آموزش تصویری باقالی پلو با گوشت و شوید خرد شده

باقالی پلو با گوشت یکی از غذاهای معروف ایرانی می باشد بسیاری از ایرانیان این غذا را جروء غذاهای و پلوهای مهمانی و مجالس می دانند و در مهمانی ها از باقالی پلو استفاده نموده و برای مهمانان می آورند در ادامه تصاویر و جزئیات بیشتر آمورش تصویری باقالی پلو با گوشت و شوید خرد شده را د ر سایت دانستن خواهید دید با ما همراه باشید.

باقـالـــی پلو با گوشت شبیـــه دمـــپـخـتک باقلا با گوشت بوده و یکـی از غذا‌ـــهای محــبوب و پرطــرفــدار در ایــران است که معــمولا به عنوان غذایی مجــلـــسـی در میهـــمـــانیــ‌ـها و مراسـمی چون جشـن عروسی سرو می‌شود. ایـن غذا از دو بخـــش تشـــکــیــل می‌شود: بخــش اول آن شامــل برنج، شوید و باقالــی که باقالــی پلو نامـــیـده میـ‌شود و بخــش دوم آن گوشت گردن یا ماهیچه گوسفــند یا بره که در کنــار پلو قرار داده می‌ـشود. ترکـیـب این دو با هم طعم و مزهـــ‌ی بی نظـــیـری ایــجـــاد میـــ‌ـــکنـــد.
تاریـــخــچـه ایـــن غذا به دوران صفویه برمـیـ‌ــگردد که در فاصــله سالـــ‌ـهـــای ۱۵۰۱ تا ۱۷۲۲ در ایـران فرمـانروایـی می‌ـکردنـد و اغـــلــب توسط پادشاهـان صفوی با برنج و گوشت بره سرو می‌ـــشد. امـروزه باقــالی پلو با گوشت در سفــره‌ــی اکــثـر ایـرانـیـ‌هـا به چشــم میــ‌خورد، ولی همچــنان به عنوان غذایــی اعیانی شنــاخـته می‌شود.
توصیـــه می‌شود برای تهـیه باقـــالـی پلو با گوشت از گوشت ماهیــچـــه یا گردن بره استفـــاده کنــید، زیـــرا این قســـمـتــ‌ـــها نسبـــت به قسمـــتـ‌ـــهای دیـــگـر لذیـذتر است. نکــتـه مهم دیـــگـــری که تاثـیـر بسـزایــی در طعم گوشت دارد این اســت که گوشت مورد استــفاده بایــد با اســتـخوان باشـــد. همــچــنیـــن استفـــاده از باقالی سبز و شوید تازه تاثـیـــر زیادی در خوشمزه شدن پلو دارد.

طرز تهیـــه باقــالــی پلو با گوشت
ایـن غذا برای ۴ نفـــر منـــاســب اســت؛ زمـــان آماده سازی مواد اولیـه ۱۰ دقـیــقـــه و زمان پخـت و انتظـار حدود ۲ ساعت میـ‌بـاشد.

مواد لازم
گوشت ماهـــیــچـه یا گردن با استــخوان ۵۰۰ گرم
پیـاز متوسط خرد شده ۱ عدد
برنج ۲ پیمـــانــه
باقــالـی سبـــز پوست گرفـــتــه و خلـال شده ۲۰۰ گرم
شوید خرد شده (تازه یا خشک) ۱ پیـــمـانــه
زعــفــران سایـیــده ۱/۴ قاشـق چایــخوری
زردچوبه ۱ قاشـق چایــخوری
کره و روغن به میزان لازم
نمک ۲ قاشـق چایخوری برای گوشت+ ۲ قاشق غذاخوری برای برنـــج

دســتور تهـیـه:

برنج را چنــد بار بشوییـد و با آب ولرم و ۲ قاشــق غذاخوری نمـک خیس کنـید. فرصت دهیـد تا برنــج به مدت ۲ الـی ۳ ساعـــت خیس بخورد.

۲ قاشـق غذاخوری روغن در قابلـــمه ریـخته و بر روی حرارت متوسط قرار دهـــیـد، سپـس پیـــاز خرد شده را به آن اضافه کنـــید و تفــت دهــیـد تا نرم شود.

گوشت را به پیـــاز اضافــه کرده و حدود ۴-۳ دقـیقه تفـــت دهــیـد تا رنگ آن تغــیــیر کنــد.

زردچوبه را به گوشت اضـــافـــه کرده و هم بزنید، در حد چند ثانیه تفــت دهیــد تا کامــلا با گوشت و پیاز مخلوط شود.

زعــفـــران سایـیده را در ۴ قاشق غذاخوری آب جوش حل کنـید، سپــس ۳ قاشـــق غذاخوری از محـــلول زعــفــران را به گوشت اضـــافه کرده و ۱ قاشــق از آن را برای روی برنج نگه دارید.

۴ پیمانه آب (در حدی که نیمی از قابـــلــمه را پر کند) در قابـلمـــه ریـــختـــه و پس از جوش آمدن آب، حرارت را ملـایـــم کنــیــد. درب قابــلمه را بســـته و اجـازه دهـــیــد گوشت به مدت ۱/۵ الی ۲ ساعت بپزد. ۳۰ دقـــیقه مانده به پایـــان پخـت گوشت، نمـک را به آن اضافــه کنـید.

در قابلــمـــه دیـــگری تا نیمــه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپـس کمــی نمـــک و باقالـــی را به آب جوش اضـــافـه کرده و اجازه دهــیــد باقـالی به مدت ۳-۲ دقیــقه در آب بجوشد.

آب برنــج خیس خورده را خالـی کرده و برنـج را در قابــلمه بریزیـد. پس از ۱۰-۵ دقـیقــه جوشیـدن، برنــج را تســـت کنیـد. اگر وسط دانهــ‌ـــهــای برنج کمـی سفت بوده و اطــراف آن نرم شده باشــد، برای آبـکش کردن آماده است. روش دیـگـر برای تشـــخــیـص زمان آبــکــش کردن برنج، وقتی اسـت که دانـهـــ‌هـای برنج شروع به بالـا آمدن و شنـاور شدن روی سطـح آب جوش می‌ــکنـند.

برنــج را در آبــکشی که از قبـل آمـــاده کرده‌اید، صاف کرده و شوید را به آن اضافـــه و مخـلوط کنید. مراقـب باشـــید برنــج را خیلی زیر و رو نکنـــیــد، زیرا در غیــر ایـــنصورت دانـــه‌ـهـای برنــج شکـــســتــه و پس از دم کشـــیـدن له میـ‌ـشود.

قابلــمه را روی حرارت متوسط قرار داده و ۵ قاشــق غذاخوری آب روغن در آن بریـــزیــد. برنـــج را با کفـــگیـــر روی آب روغن ریخـــتـه و اطراف آن را به سمـــت وسط جمــع کنـیـــد. با ته کفگـیــر، چند سوراخ در برنج ایــجاد کنـــید تا بخـــار به راحتــی بالــا آمده و بهتــر دم بکشد.

چنـد تکه کره یا مقـــداری روغن مایـــع روی برنج ریـــخـته و ۴ قاشق غذاخوری آب روی برنـــج بدهـید.

حرارت را کم کرده، روی درب قابـلمه دمـی قرار دهید، درب قابـلمـــه را ببـــندیـــد و حدود ۴۵ دقــیــقه فرصــت دهیـــد تا برنج دم بکـشــد.
پخـتــه شدن گوشت را با یک چنــگال تســت کنیــد. اگر گوشت پختـه، اما آب آن زیاد است، درب قابـــلــمــه را برداشـتـــه و حرارت را کمی زیاد کنــید تا آب گوشت بجوشد و غلـیظ شود. اگـر آب گوشت خیـلـی غلـــیـظ شده، کمـی آب جوش اضـــافــه کرده و اجـــازه دهـید چنـــد دقــیقـــه‌ی دیـگر بپـــزد.
وقتـی برنـج دم کشــیــد و آمـــاده شد، یک قاشـــق غذاخوری از محـلول زعفران باقیمـانــده را در کاسـه‌ای ریـختـــه، یک کفـگیـر از پلو برداشــته، روی زعـــفران بریــزیـــد و زیـر و رو کنــید.
باقالـــی پلو را در ظرف مخـــصوص سرو کشــیـــده، برنج زعـــفـرانــی را روی آن پخــش کنــیـــد و گوشت را کنــار آن قرار دهــید. ظرف باقـالی پلو با گوشت را با چند تکـــه لیـموی تازه تزییـن کنــید.
آب گوشت را در یک کاســه کوچک ریـــخـــتــه و کنار ظرف غذا قرار دهـیـد یا آن را روی باقالی پلو با گوشت بدهیـد.

نکــته: در صورت استفاده از شوید تازه، چنـد لحــظه پیــش از آبــکش کردن برنـــج، شوید را اضـافه کنـــید.

در ایـــن مقــالــه سعـی کردیـــم طرز تهـــیــه باقــالی پلو با گوشت مجـلسی را به صورت تصویری و مرحـــله به مرحله به شمــا آموزش دهیـــم، غذایـی که در عیـــن سادگی بسـیـار خوشمزه و پرطـــرفـــدار است. این غذا در گذشــتــه جزء غذاهای اعیان و اشراف محـــسوب می شده و امـــروزه نیز یکــی از غذاهـای گران قیمت اسـت. امیـــدواریم ایـن غذا را در منــزل درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

آموزش تصویری باقالی پلو با گوشت و شوید خرد شده

مطالب مرتبط

نظرات کاربران (0)

دیدگاه ها بسته شده اند.