آموزش باقالی پلو با گوشت ماهیچه خوشمزه / باقالی و همه خواص و مضرات

آموزش باقالی پلو با گوشت ماهیچه

آموزش باقالی پلو با گوشت ماهیچه خوشمزه / باقالی و همه خواص و مضرات

دانستن : باقالی پلو از غذا های اصیل ایرانی و مخصوص مهمانی و پذیرایی های‌ مهم می‌باشد. در این جا ما نکاتی برای خوشمزه تر شدن باقالی پلو و همچنین طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه را برای شما آموزش داده ایم.

نکاتی مهم سلامتی و تغذیه در خوردن باقالی پلو با ماهیچه در آخر ذکر شده است . حتماً مطالعه نمایید.

۱٫ حتماً از باقلا‌هایی استفاده کنید که پوست سبز رنگی دارند و البته به مدت طولانی هم فریز نشده‌اند زیرا ماندن طولانی‌مدت باقلا در فریزر باعث تغییر رنگ و طعم این ماده غذایی میشود.

۲٫ بهتر است نصف مقدار برنج، باقلا اضافه کنید. یعنی در ۴ پیمانه برنج، ۲ پیمانه باقلا بریزید.

۳٫ بهترین گوشت‌ ها برای صرف با باقلاپلو، گوشت‌های‌ گردن و ماهیچه هستند البته این غذا با گوشت مرغ نیز خورده میشود. جالب است بدانید که جنوبی‌ها این برنج مخلوط رابا ماهی هم میخورند.

۴٫ قبل از افزودن باقلا به برنج آب کش‌شده، بهتر است ان رابه مدت ۵ تا ۶ دقیقه در آب جوش قرار دهید و با دم کشیدن کامل برنج، باقلاها نیز مغزپخت خواهندشد. یادتان باشد که این مرحله نباید خیلی طولانی شود

زیرا درصورت زیاد جوشیدن باقلاها در آب،‌ بعد از دم کشیدن همراه برنج، له خواهند شد. درضمن، هنگام جوشیدن باقلا‌ها در آب، کفی روی آن ها را میگیرد که باید ان را بردارید زیرا در غیر این صورت باقلاپلو رنگ کدر و تیره‌ای پیدا میکند که چندان خوشایند نیست.

۵٫ گاهی باقلاها به‌خوبی پخته نمیشوند. این نوع ناپز هستند و هر قدر روی حرارت بمانند، بازهم پخته نخواهند شد بنابر این بهتر است از حرارت دادن آن ها خودداری و از خوردنشان صرف‌نظر کنید.

۶٫ سبزی مناسب این غذا شوید است که توصیه می شود از نوع تازه ان استفاده کنید. درضمن می توانید هنگام دم کشیدن برنج، یک شاخه سیر تازه در بین ان قرار دهید تا عطر منحصر بفردی بگیرد.

۷٫اگر باقلاپلوی‌تان با گوشت گردن بود، برای طعم دادن بیشتر به این غذا می توانید روی برنج در حال دم کشیدن، دارچین بیفزایید و روی گوشت نیز کمی‌ دارچین بریزید. به این ترتیب غذا طعم متفاوت‌تری پیدا خواهد کرد.

۸٫ته دیگ این غذا میتواند مخلوط برنج با باقلا یا نان، به‌خصوص نان تافتون، باشد. به این ترتیب دیگر با هیچ بهانه‌ای از خیر ته دیگ تهیه شده نخواهید گذشت.

۹٫ بهترین همراه غذایی که بشما پیشنهاد میکنم، سالاد شیرازی و ترشی است البته بسته به ذائقه‌تان میتوانید هر همراه غذای دیگری نیز انتخاب کنید.

۱۰٫ از نظر طعم، نوشیدنی مناسب می تواند یک لیوان شربت عرق نعنا یا گلاب باشد. البته شربت بهارنارنج نیز با این غذا طعم مناسبی ایجاد خواهد کرد.

 

خواص باقلا و موارد منبع مصرف باقلا

بر اساس طب سنتی، طبع باقلای تازه سرد و تر است و باقلای خشک طبعی سرد و خشک دارد. باقالی دارای خاصیت مدر بودن، ضد پارکینسون، آنتی کسیدان و مغذی است. برخی از مهمترین خواص باقالی به طور خلاصه عبارتند از:

کمک به درمان فشار خون

یکی از خواص باقالی کنترل پرفشاری خون است. بنابراین خوردن آن برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مفید میباشد.

افزایش قدرت جنسی

باقالی، در افزایش و تقویت میل جنسی نقشی موثر داشته ، به طور کلی مصرف آن برای تقویت قوای بدن و برطرف شدن لاغری مفید است.

کمک به درمان کم خونی

برخلاف تصور عموم که یکی از مضرات باقالی را ایجاد کم خونی میدانند، این گیاه به دلیل دارا بودن فسفر ، کلسیم ، آهن ، فسفر و ویتامین هایA،B وC یکی از خوراکی های مقوی و خون‌ساز به شمار می آید؛ به شرط آن که در خوردن آن زیاده روی نشود.

مفید برای بیماران مبتلا به پارکینسون

یکی از مهم ترین خواصی که تاکنون در منابع علمی برای باقالی گزارش شده است دارا بودن خاصیت ضد پارکینسون است و علت آن وجودمقادیر زیاد ماه L-Dopa در این گیاه است.

ادرار آور – مفید برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه

یکی دیگر از خواص باقالی خاصیت مدر بودن آن است. از این رو مصرف آن برای مبتلایان به سنگ کلیه مفید می‌باشد.

مضرات باقالی (توصیه های پزشکی و موارد احتیاطی)

  • باقالی دارای مقادیر قابل توجهی تیرامین است و افراد تحت درمان با داروهای مهار کننده نظیر فنلزین، ایزوکاربوکسازید و نیز مبتلایان به میگرن بایستی از مصرف و خوردن باقالی خودداری کنند.

  • بسیاری از افراد مدیترانه و از جمه برخی افراد در ایران و به ویژه ساکنین نواحی شمالی کشور دچار نوعی اختلال ژنتیک موسوم به کمبود D6PD هستند.
  • در این افراد در پی مصرف باقالی دچار حمله حاد کم خونی معروف به بیماری فاوویسم میشوند.
  • علت ایجاد بیماری فاوویسم برخی مواد اکسیدان موجود در باقالی است که برای گلبولهای قرمز خون خطرناک میباشد.لازم است این افراد از خوردن باقالی اجتناب کنند. بیماران فاویسمی بیشتر در آقایان مشاهده شده و در بین زنان کمتر رخ میدهد.
  • از دیگر مضرات باقالی برهم زدن خواب است. لذا بهتر است از مصرف باقالی در شبها خودداری شود.
  • یکی از خواص باقالی کمک به بیمارن مبتلا به پارکینسون است. باقالی به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد ماه L-Dopa برای بیمارن پارکینسونی بسیار مفید است، ولی این بیماران بایستی توجه داشته باشند در صورت مصرف روزانه باقلا نبایستی آن را به طور ناگهانی قطع کنند. زیر ا ممکن است موجب یک اختلال جدی و خطرناک موسوم به سندروم نورولپتیک بدخیم شود.
  • باقلا به شدت نفاخ بوده و به همین دلیل توصیه میشود، آن را با مواد معطر و گیاهان ضدنفخ مصرف نمایید