آموزش تهیه سوپ عدس و جو به دو روش مختلف

سوپ ها انواع و اقسامدارند سوپ عدس و جو هم یکی از این سوپ های خانگی میباشد که شما می توانید به صورت دو نوع در خانه تهیه نموده و با عزیزان خود نوش جان نمایید سوپ پیش غذای مناسبی برای مرغ پلو است وقتی مرغ پلو تهیه می نماید این سوپ را نیز تهیه نمایید چون بسیار خوشمزه و مجلسی می باشد در ادامه تصاویر و جزئیات بیشتر آموزش تهیه سوپ عدس و جو به دو روش مختلف را در سایت دانستن خواهید دید با ماهمراه باشید.

این غذا بسیار مغذی، دافع تب و رفع کننده ضعف و رخوت جسمی است. استفاده از جو در این سوپ خواص زیادی دارد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

باعث هضم سریع و آسان‌تر آن می‌شود.
دارای ویتامین‌های گروه B بوده که تقویت کننده سیستم عصبی و ایمنی بدن است.
باعث تکثیر باکتری‌های مولد ویتامین B در معده و روده می‌شود.
حاوی مواد صمغی است که باعث نرم شدن سینه و گلو می‌شود.
برای افراد مبتلا به قند و چربی خون بالا بسیار مناسب است.
حاوی مقادیر زیادی فسفر است.
باعث استخوان سازی می‌شود و برای کودکان در حال رشد بسیار مناسب است.

۱. طرز تهیه سوپ عدس و جو با دال عدس

زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه

زمان پخت: ۳۰ دقیقه

مناسب برای: ۴ نفر
مواد لازم
هویج نگینی خرد شده 2 عدد
دال عدس (عدس قرمز) 3/4 فنجان
جو پرک 1/2 فنجان
سیر له شده 4 حبه
پیاز متوسط خرد شده 1 عدد
پودر زنجبیل 1/2 قاشق چایخوری
زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری
عصاره سبزیجات 4.5 فنجان
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
برگ اسفناج خرد شده 3 فنجان
زیره سبز 1/4 قاشق چایخوری
تخم گشنیز 1/4 قاشق چایخوری
نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه:

روغن را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم گرم کنید. پیاز را به آن اضافه کرده، کمی نمک بزنید و ۵-۴ دقیقه تفت دهید تا نرم شود.
سیر، زنجبیل و زردچوبه را اضافه کرده و حدود ۳۰ ثانیه دیگر تفت دهید تا بوی ادویه بلند شود.
هویج، پودر زیره سبز و تخم گشنیز را اضافه کرده و ۳-۲ دقیقه تفت دهید تا هویج نرم شود.
عصاره سبزیجات، دال عدس و جو پرک را به قابلمه اضافه کنید و فرصت دهید تا مواد داخل قابلمه به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید، درب قابلمه را باز بگذارید و اجازه دهید حدود ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که دال عدس و جو کاملا نرم شوند، بپزند.
رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و نمک و فلفل سوپ را میزان کنید.
حدود ۱۵ دقیقه دیگر فرصت دهید تا سوپ کاملا جا بیفتد و غلیظ شود.
اسفناج را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید. درب قابلمه را ببندید و ۳-۲ دقیقه صبر کنید تا اسفناج نرم شود.
سوپ عدس و جو آماده است آن را در ظرف سرو بکشید و با آبلیموی تازه به صورت گرم مصرف کنید.

سوپ عدس و جو
۲. طرز تهیه سوپ عدس و جو با عدس سبز
مواد لازم
عدس سبز 1/2 فنجان
جو پرک 1/2 فنجان
برنج ایرانی خوش عطر 1/4 فنجان
پیاز متوسط 1 عدد
گوشت چرخ کرده 50 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
عصاره مرغ 1 عدد
جعفری خرد شده 1/2 فنجان
هویج نگینی خرد شده 1 عدد
نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه:

قابلمه‌ای را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
عدس، جو، هویج و برنج را به قابلمه اضافه کرده و کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید. حرارت را کم کنید و صبر کنید تا مواد کاملا پخته و نرم شوند.
پیاز را خرد کرده و با ۴-۳ قاشق غذاخوری روغن در تابه تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. نمک، فلفل و زردچوبه به پیاز اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید سپس گوشت چرخ کرده را افزوده و با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
سس گوشت و جعفری خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
نمک و فلفل سوپ را میزان کرده و ۳۰-۲۰ دقیقه صبر کنید تا روی حرارت ملایم جا بیفتد.
آبلیموی تازه را هنگام سرو به سوپ اضافه کنید.

ارزش غذایی سوپ عدس و جو
جدول ارزش غذایی
کالری 315
چربی 2 گرم
سدیم 232 میلی گرم
پتاسیم 763 میلی گرم
کربوهیدرات 59 گرم
فیبر 15 گرم
پروتئین 16 گرم
شکر 5 گرم

سوپ عدس و جو غذای نیمه مایع و غنی از عصاره مواد به کار رفته در آن است که برای کودکان به ویژه هنگام بیماری که اشتهایی به خوردن غذا ندارند، غذایی مناسب است. همچنین به عنوان یک پیش غذای رقیق و سبک منبع خوبی برای تامین املاح و ویتامین‌های بدن است که خاصیت ملین آن از یبوست ناشی از بیماری می‌کاهد. امیدواریم این غذا را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

مطالب مرتبط

نظرات کاربران (0)

دیدگاه ها بسته شده اند.