آموزش شیرین پلو با گوشت یا مرغ برای مجالس عروسی و خاص

آموزش شیرین پلو

آموزش شیرین پلو با گوشت یا مرغ برای مجالس عروسی و خاص

شیرین پلو یکی از مجلسی ترین غذاهایی بوده که ایرانیان معمولا در عروسی یا میهمانی های خاص استفاده می کردند . شیرین پلو از بهترین مواد اولیه باید تهیه شود و در وسط سفره یا میز غذا سرو شود .

مواد لازم :

برنج ۱ کیلو
مرغ ۱ عدد متوسط (میتوانید به جای مرغ از یک کیلو گوشت گوسفندی نیز استفاده کنید )
خلال بادام ۱۰۰ گرم
خلال پسته ۵۰ گرم
خلال نارنج یا پرتقال نیم کیلو
شکر یک کیلو ( میتوانید به جای شکر از عسل و یا نبات نیز استفاده کنید )
زعفران ساییده یک قاشق
روغن،فلفل،نمک به مقدار لازم

طرز تهیه:
از روز قبل خلال پرتقال یا نارنج را دو سه بار در آب جوشانیده و داخل آب سرد میریزیم و حدود دو سه بار آب آن را عوض می کنیم تا تلخی آن گرفته شود. سپس آن ها را در صافی میریزیم تا آبش گرفته شود. شکر را با سه لیوان آب می جوشانیم و از صافی رد کرده خلال را داخل شربت می ریزیم تا چند جوش بزند و مغز خلال شیرین شود. مرغ را پس از شستن و تمیز کردن میگذاریم تا بپزد. آب مرغ را صاف کرده با دو سه قاشق روغن و یک ملاقه از شربت خلال مخلوط کرده زعفران را اضافه کرده مرغ را قطعه قطعه کرده و استخوان های آن را می گیریم.

برنج را آبکش کرده و ته دیگ را دو سه قاشق روغن و نصف استکان آب میریزیم. نیمی از برنج آبکش شده را داخل دیگ ریخته مخلوط خلال را از داخل شربت بیرون آورده و روی برنج میریزیم و نیمی از خلال بادام را شسته و روی خلال نارنج یا پرتقال می ریزیم. دو سه کفگیر از برنج را روی خلال ها پاشیده و قطعات مرغ را روی برنج قرار میدهیم و بقیه برنج را روی مرغ می ریزیم و روی حرارت قرار داده با کمی شربت و زعفران و روغن کافی روی سطح برنج را بپوشانید و سپس حدود یک ساعت صبر کنید تا برنج دم بکشد.

نکته ها و گفته ها:
شیرین پلو همیشه یکی از اجزای سفره ی رنگین جشن عروسی یا مهمانی های بزرگ است و کمتر پیش می آید که یگانه پلو سر سفره باشد. به این دلیل درست کردن آن را معمولاً در تخصص آشپزهای حرفه ای می دانند، ولی واقعیت این است که تهیه ی شیرین پلو از پلو های دیگر دشوارتر نیست.

توجه:
مواد این پلو باید فرد اعلا باشد ، وگرنه درست کردن آن نقض غرض خواهد بود.
شیرین پلو معمولاً با مرغ و گاهی با گوشت بره همراه است.
مقدار مرغ یا گوشت برای این دستور حدود یک کیلو است.

خواص خوردن آب برنج، قابل توجه بانوان

گاهی بهترین درمان برخی از ناخوشی ها، ساده ترین چیزهایی است که اتفاقا به جای استفاده، متأسفانه دور ریخته می شوند. یکی از همین مواد درمانی که خیلی از ما قدرش را نمی دانیم آبی است که برنج در آن جوشیده است و آن را آبکش کرده، دور می ریزیم. باید بدانید که این آب برخلاف تصور ما خوش طعم بوده و حتی برای رفع مشکلات گوارشی مفید است.

آب برنج سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی

آبی که برنج در آن جوشیده و پخته است را دور نریزید. همین آب حاوی ویتامین ها و مواد معدنی فوق العاده ای است و استفاده از آن یکی از روش های درمانی ساده و کم هزینه برای مقابله با برخی از مشکلات روزمره است. فقط کافی است این آب را در ظرف شیشه ای ریخته و مقداری دارچین به آن اضافه کنید. در این صورت یک نوشیدنی خوش طعم خواهید داشت. تنها ایرادی که به آب برنج وارد می شود عاری بودن آن از کلسیم است. بدون شک می توانید کلسیم را در سبزیجات و میوه های خشک و لبنیات پیدا کنید.

آب برنج یک سد طبیعی در برابر پیری زودهنگام

باید بگوییم که آب برنج حاوی میزان زیادی «اینوزیتول» است. اینوزیتول از خانواده ویتامین B است و خواص متعددی دارد. این عنصر مغذی به رشد سلول ها کمک می کند. در نتیجه پیری را از وجودتان دور می سازد. علاوه بر این اینوزیتول باعث افزایش جریان خون در رگ ها می شود. توجه داشته باشید که با مصرف آب برنج پوست صورتتان باطراوت تر و محکم تر شده و خاصیت ارتجاعی آن بیشتر می شود.

آب برنج منبع خوب انرژی

آب برنج بسیار انرژی زا است. این نوشیدنی برای بازیافتن انرژی در مواقعی که مریض شده اید و یا اشتهای خود را از دست داده اید بسیار موثر است. برای این منظور لازم است که روزانه دو لیوان از این نوشیدنی را بنوشید تا مواد مغذی زیادی دریافت کنید و کم کم جان بگیرید. مصرف این نوشیدنی بخصوص برای سالمندان و کودکان توصیه می شود. توجه داشته باشید که پزشکان آب برنج را برای خانم های شیرده نیز توصیه می کنند چون باعث تحریک ترشح شیر مادر می شود.

آب برنج دوست دستگاه گوارش

آب برنج به هضم غذا کمک می کند. به این ترتیب که به عملکرد خوب روده ها کمک کرده، از فلور آن محافظت و از نفخ جلوگیری می کند. این نوشیدنی همچنین برای مقابله با اسهال و تامین دوباره آب بدن موثر است. نتایج پژوهشی که در سال ۱۹۹۵ در مجله علمی The Lancet به چاپ رسیده است نشان می دهد که برنج و بویژه آب برنج برای درمان اسهال موثر است. برای این کار لازم است که ۳۰ گرم برنج را به مدت حدود ۳۰ دقیقه در آب بجوشانید. سپس آن را آبکش کرده و میل کنید. در صورت برطرف نشدن مشکل حتما به پزشک مراجعه کنید.

آب برنج دوست پوست شما

آب برنج حاوی «اسید پاراآمینوبنزوئیک» است و این عنصر مفید در تمام محصولات آرایشی بهداشتی محافظتی نور خورشید وجود دارد. این اسید آنتی اکسیدانی قوی است که خواص ضدالتهابی دارد و پوست را از التهاب دور می سازد. توصیه می کنیم علاوه بر نوشیدن آب برنج از آن به عنوان ماسک روی پوسثتتان نیز استفاده کنید.

آب برنج به هضم غذا کمک می کند.

نظرات کاربران (0)

دیدگاه ها بسته شده اند.