آموزش غذای محلی ترکمن ها و نوشیدنی میکس طالبی و خیار خوشمزه

آموزش غذای محلی ترکمن

آموزش غذای محلی ترکمن ها و نوشیدنی میکس طالبی و خیار خوشمزه

طرز تهیه چکدرمه یه غذای محلی ترکمن ها که واقعا خوشمزست

شایـــد اولیــن چیـزی که ترکمن ها را یاد ما می اندازد چشـــم های بادامـــی نژاد ترک، روسری های رنـگــارنگ ترکـمـنی و اســـب های اصـــیـل ایـــن قوم باشد. ترکمن ها از اقوام ترک تبـار ایـران هستـند که در کناره های شرقـــی دریای خزر در استان گلســتـان و بخـــش هایـــی از اســتـــان خراســان موسوم به ترکــمن صحرا سکونت دارنـد. بنــدر ترکـمن، گنـبــد قابوس، کلالـه و … از شهـــرهای شنــاختـه شده آن ها هسـتنـــد.

ترکــمـــن ها طبــق رسوم خود روی زمـیـن و دور سفره ای به نام ثاچاق غذا می خورنـــد.

از غذاهای محلــی ایـــن خطـــه می توان چکـدرمه، بولامه، بورک، اکــمک، باســتــرمه و … را نام برد. یکــی از ایـــن غذاهـــای رنگیـن و خوش طعم که می‌ـــخواهـــیم در ایـن مطـلـب به آن بپردازیــم چکـــدرمه اســت.

یک غذای محلی که شباهـــت زیــادی به اســتانـبولی پلوی تهـرانی‌ها دارد. چکــدرمه مشـهورتــریـن غذای بندر ترکــمـن و آق قلـــا اسـت که به آن چکـــدیـــرمـــه یا چگـدیرمـــه هم می گویند و به طور سنـــتــی در دیگی به نام «قازان» پخـــته میــ‌شود.

مواد تشـــکــیـل دهنده اصلـی چکـدرمــه گوشت، برنج، پیاز و رب گوجه فرنگی اســـت که ماهی و مرغ را هم می توان جایـــگزین گوشت قرمز در این غذا کرد.

مواد مورد نیاز برای تهیه چکدرمه خوشمزه :

برنج پنج پیمانه
گوشت قرمز ۵۰۰ گرم
آب چهار پیمانه
پیاز یک عدد متوسط
رب گوجه فرنگی دو تا سه قاشق غذاخوری
روغن به مقدار لازم
نمک و زرد چوبه به مقدار لازم
فلفل و ادویه پلویی به مقدار دلخواه

روش طبخ و تهیه غذا:

پیاز را نگینی خرد کنید و داخل قابلمه تفت دهید تا طلایی شود.

گوشت تکه شده را به پیاز اضافه کنید، به آن فلفل، زردچوبه و ادویه بزنید و قبل از این که قرمزی گوشت کاملا از بین برود آب اضافه کنید. از دست رفتن خون گوشت هنگام تفت دادن موجب دیرپز شدن آن می‌شود.

رب گوجه فرنگی را جداگانه تفت دهید و به گوشت اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با رب و آب بپزد. بعد از پخته شدن گوشت‌ها دقت داشته باشید که مقداری آب باید روی گوشت‌ها باقی مانده باشد و پس از اضافه کردن برنج شسته شده به آن قابلمه حاوی گوشت به اندازه یک بند انگشت آب روی برنج قرار گیرد. اگر آب کم بود مقداری آب جوش اضافه کنید.

پس از ریختن برنج در آب، با حرارت متوسط و در نیمه باز اجازه دهید آب به جوش آید، سپس در قابلمه را باز بگذارید تا برنج‌ بپزد. زمانی که آب کاملا تبخیر شد دم‌کنی بگذارید و حرارت را کم کنید تا دم بکشد.

پس از نیم ساعت برنج دم کشیده و چکدرمه ترکمنی لذیذ شما آماده است. ماست محلی، سالاد گوجه و خیار، سیر خام یا سیر ترشی در کنار این غذا لذت خوردن آن را دو چندان می کنند.

 

مواد مورد نیاز برای نوشیدنی طالبی و خیار :

طالبی ۱ عدد
خیار ۱ عدد
برگ نعنا ۶ عدد
شیره شکر به مقدار لازم
دلستر ساده ۱پیمانه

 

طرز تهیه کوکتل طالبی و خیار :

تهیه این نوشیدنی کار بسیار راحتی هست و تنها کافیه تا طالبی را پوست بگیرید و با شیره میکس کنید بعد یخ و برگ نعنا و دلستر را به کوکتل اضافه و مخلوط کنید. در آخر با خیار و طالبى سرو کنید.

میتونید به جای شیره از عسل و یا نبات استفاده کنید .