آموزش پخت ۵ نوع پلو خوشمزه مخصوص مهمانی ها

پلوهای خوشمزه که مورد توجه ایرانیان می باشند این پلوها بسیار خوشمزه می باشند و فوت و فن پلو درست نمودن را باید خانم ها بلد باشند تا بتوانند پلوهای خوشمزه ای درست نموده و در مهمانی ها از همه پذیرایی نمایند در ادامه تصاویر و جزئیات بیشتر آموزش پخت ۵ نوع پلو خوشمزه مخصوص مهمانی ها را در مجله خبری دانستن خواهید دید با ما همراه باشید.

به گزارش مجله خبری دانستن : قـاطي پلو ها انواع و اقـســـام دارند ولي وقتـي قرار است بدون گوشت سرو شوند، مي شود برايشـان سنـگ تمـام گذاشـــت. در ایـن مطلـب طرز تهـیه چنــد نوع قاطـــی پلوی خوشمــزه و بدون گوشت را با شما به اشـتراک میـــگذاریم.

تهــ‌چين هويج

مواد لازم

۵۰۰ گرم هويج
۳۰۰ گرم فيله مرغ
۳ پيمانــه برنـــج
۳ عدد زرده تخمـــ‌مــرغ
۴ ق‌ـــس ماســـت پرچــرب
۲ ق‌ــس زعــفران دم‌ــكــرده
۱ ق‌م دارچــين
۱ عدد پياز
نمــك و فلفــل به ميزان لازم
روغن مايع مقداري
۱ ق‌ـــم زردچوبه
۵۰گرم كره

طرز تهیه

۱٫ برنــج را شســـتــه، در كاسه با مقداري آب و نمك خيس كنـيد. هويجــ‌ـــهــا را پوست گرفـتــه ،بشوييد و خلالي خرد كنيد، در تابه‌ـــاي مقــداري روغن ريخـــته و روي حرارت بگذاريد. خلـــالـ‌هـاي هويج را در روغن سرخ كنـــيد و بعد از روغن درآورده و كنـاري بگــذاريد.

۲٫ پياز را پوست گرفـــته، خلــالي خرد كرده و در روغن سرخ كنيد. فيلــهــ‌ـــهـــاي مرغ را به قطـــعات ريز برش بزنيد، به تابــه پيازها اضافــه كنــيد و تفت دهـــيد.

۳٫ براي مزهــ‌دار شدن مرغ به آن نمك، فلفـــل و زردچوبه اضـافه كرده و خوب سرخ كنــيد. در آخر كمــي زعفــران دمــ‌كـــرده افــزوده، حرارت را كم كنيد و در تابه را بگــذاريد تا بپـــزنـــد.هويج را هم به تابــه مرغ در حال پخت اضــافــه كنيد. در صورت نياز به اندازه نيمـ‌ـــپـيمـانـه آب اضافه كنــيد و در تابه را بگـذاريد.

۴٫ برنـج را داخل آب جوش ريخـــتــه و طبـق معــمول آبـــكـــش كنيد. در كاســـه‌اي مناسب زرده های تخـــمـ‌مـرغ را ريخــتــه و با چنگـال كمي هم بزنيد. زعـــفران دمــ‌كـرده و ماســت را اضـافـه كرده و مخلوط كنيد. مايه تهـ‌ـچين آمـاده است.

۵٫ برنج را داخـــل مايه ته‌ـچين ريخـتــه و خوب مخــلوط كنـيد. تابـه‌اي كه مي‌ـخواهـيد ته‌ــچــين را در آن بپـزيد چرب كنـــيد. نيمــي از مايه برنج را در تابه ريخته و با پشـــت قاشـق فشرده و يك‌ــدســـت كنـيد.

۶٫ مرغ و هويج را روي لايه اول برنـــج ريخـــته و پهـــن كنــيد تا همه سطــح برنـــج را بپوشانــد. مقداري دارچين روي مرغ و هويج بپاشيد. حالا نوبت مابـقي برنـج آغشتـــه به مايه تهـ‌ـچـــين است. آن را روي بقيه مواد ريخـته و با پشت قاشـــق يكدست و كمـي فشرده كنـيد.

۷٫ تابه را روي حرارت ملايم گذاشـته و با ته چنــگال در برنج چنــد سوراخ ايجـاد كنـيد. كره را آب كرده و روي تهـ‌ـچين بريزيد، حالـــا در تابـه را گذاشـــتـــه و اجــازه دهـــيد ته‌چـين دم بكشد. بعد از دم كشـــيدن، تهـــ‌ــچـــين را در يك سينـي يا ديس منــاســب سر و ته كرده، برش زده و سرو كنــيد.

میـــگو پلو اسـپــانــیـــایی

مواد لازم

روغن گیـاهی ۳ قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده ۱ عدد
سیـــر خرد شده ۲ حبـه
زردچوبه ۱/۲ قاشـق چایـــخوری
گوجه خرد شده ۱ عدد
هویج خرد شده ۱ عدد کوچک
فلـــفل دلمــه ای قرمــز خرد شده ۱/۲
نمــک و فلفــل به میـــزان دلخواه
برنج ۲ فنـجــان
میگو پاک شده ۴۰۰ گرم
جعفری خرد شده ۱ قاشــق غذاخوری
نخود فرنـگـی ۱/۲ فنجان
سس تنــد(اخـــتـیــاری)

طرز تهــیــه

۱٫ قابلمـــه را روی حرارت متوسط قرار دهید و ۳ قاشـــق روغن داخل آن بریزید. پیاز، سیــر و زردچوبه را اضافه کنـــیـــد و حدود ۳ دقـــیــقـه تفـــت دهـــیــد تا پیـــاز نرم شود. گوجه، فلـفـــل دلــمه ای و هویج خرد شده را نیز اضافــه کنید و ۵ دقـیـــقه تفـت دهـیـــد. به میـزان دلخواه نمک و فلـــفل به سبــزیـجات اضـافـه کنــید.

۲٫ میـــگوها را به سبـزیــجــات اضافــه کنید و حدود ۳ دقـــیـــقــه تفت دهیـد تا رنگ میگوها صورتـــی شود. برنـــج، ۳ فنـجان آب و نصـف قاشـــق جعفری خرد شده را اضافـــه کنیـد و با مواد ترکیـــب کنـــیـد. وقتی آب به جوش آمـد حرارت را کم کنــیــد، در قابــلــمـه را بگـــذارید و اجـــازه دهـــید برنج حدود ۳۰ دقیقـه بپــزد و دم بکـشـــد.

۳٫ در ۱۰ دقــیـقه آخــر نخود فرنگی و باقـیمـانـده جعفـری را روی برنج بریــزیـد، با چنگال برنج را هم بزنـــیــد تا با نخود فرنـــگی مخلوط شود و مجددا در قابـلـــمه را بگـذاریــد. وقتی برنج دم کشــیـد، میــگو پلو را در دیس بکشـیـــد و این غذای خوشمـزه را با سس تنـــد نوش جان کنیـد.

طرز تهـــیــه شیرین پلو با مرغ

مواد لازم

برنج ۱ کیلو
مرغ ۱٫۵ کیـــلو
خلـال بادام ۱۰۰ گرم
خلـــال پستـــه ۵۰ گرم
خلال پرتــقــال ۵۰۰ گرم
شکــر ۱ کیــلو
زعـــفران سائیده ۱ قاشق مربـاخوری
روغن ۱۵۰ گرم
پیاز متوسط خرد شده ۲ عدد
نمـک و زردچوبه

طرز تهیـــه

۱٫ پوست پرتقــال ریــز شده را دو بار در آب بجوشانــیـد. سپـس چند بار در آب سرد بخـیــسانـــید و هربـــار آب آن را عوض کنـید.در یک قابلمه ۳ لیوان آب را همراه با شکـــر بجوشانـــید. سپس خلال های پرتقــال را درون آبـــجوش بریـزیــد و بجوشانـــید تا شیریـن شوند.

۲٫ برنج را خیـس کنـــید. ۳ قاشـــق روغن در یک قابلمــه متوسط بریــزیــد و روی حرارت قرار دهـــیـد تا داغ شود. پیازهــا را درون روغن کمــی تفـــت داده و سرخ کنید. تکــه های مرغ را درون پیـــاز ها بریزیــد و کمـــی تفت دهید تا رنـــگ مرغ تغـییر کنـد. سپـس کمی نمــک و زرد چوبه و ۱ لیوان آب اضـــافه کنیـد و بگذاریـد تا مرغ بپزد.

۳٫ آب مرغ را صاف کنیــد و نصف لیوان از آن را با ۲ قاشق روغن، یک ملــاقه از آب خلـــال و زعـــفران سائیده شده مخـــلوط کنـید. استـخوانـهای مرغ را بگیــریـد و گوشت آن را قطعــه قطــعـه کنید.

۴٫ برنـــج را آبـکشی کنـید. قابــلـمه پخت شیـریـن پلو را حاضــر کنــیــد و کف آن را ۳ قاشق روغن و ۱/۲ لیوان آب بریزیــد. نصـف برنج را داخــل قابــلـــمـــه ریختـه و به ترتـیـب خلال پرتــقال و نصف خلــال بادام را روی برزنــج بریزید. کمی برنج روی خلالهــا ریخــته و قطــعات مرغ را روی آن قرار دهــیـــد. برنــج باقـــی مانـده را روی مرغـــهـا بریـــزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.

اسـتانبولیـ‌ پلو

مواد لازم

برنـج ۳ پیمـــانه
۳۰۰ گرم پیــاز متوسط ساطوری شده
یک عدد گوجه فرنــگـــی متوسط رنــده شده
۲ تا ۳ عدد سیـب زمـیــنی متوسط نگــینـــی
۲ قاشـــق رب گوجه فرنگـــی
۳ قاشـــق غذاخوری نمك و فلفل قرمـــز به میزان لازم
روغن مایع ۸ قاشق غذاخوری

روش تهــیــه

۱٫ ۴ قاشق غذاخوری روغن را در یك قابلمــه روی شعــله متوسط داغ كرده و پیاز را ۶ دقــیقه در آن تفت دهید تا كمـی رنگ بگیرد.

۲٫ رب گوجه فرنـــگـــی را اضـــافــه كرده و تفت دادن را ۲ دقــیـقه دیــگـــر ادامـه دهید. پوره گوجه‌ـــفـرنـگـی و سیـبـــ‌زمینی را اضافـــه كرده و مخــلوط كنـیــد تا به جوش آید.

۳٫ برنــج را داخـل قابـــلـــمه بریـــزید، سپس به آن آب جوش اضـــافـه كنــیـــد، به انــدازه‌ـــای كه تا نصـف بنـــد انگشــت روی برنــج را بگــیـــرد. شعــلـه را زیــاد كنیــد و نمـك و فلفــل آن را اندازه كنـــید.

۴٫ هنـــگامــی كه آب پلو بخـار شد و روی آن سوراخـــ‌های ریزی ایجــاد شد، شعـــلـه را كم كرده و درِ قابلمــه را ببندیـد تا دم بكـــشد. پس از ایــنكه پلو پخت، روغن باقـیمانده را روی پلو و اطـــراف آن بدهــیـد و پس از ۳ تا ۴ دقـــیـقه آن را بكشید.

عدس پلو با کشـــمـش و خرمــا

مواد لازم

برنج ۴ لیوان
عدس ۲ لیوان
کشـمش ۱ لیوان
پیـاز ۲ عدد
خرمـــا ۱۲ عدد

طرز تهــیـــه

۱٫ عدس را از چنــد ساعــت قبل خیـــس دهـیــد و با مقداری آب بپــزیـد تا نرم شود.

۲٫ پیــازهــا را ریـــز خرد کنیـد و در مقـــداری روغن سرخ کنیـــد. سپـــس عدس پختـــه و کشمش پلویی را اضافـه کنیـــد و چنـــد دقـــیــقــه تفت دهــیـد تا رطوبت مواد کشیـــده شود.

۳٫ ۴ لیوان برنـج ، ۵ لیوان آب ، کمی نمک و روغن را داخـل قابلـــمــه ای بریزید و روی حرارت قرار دهـــید. پس از اینــکــه کمــی جوشیـد و سطح آب به برنـج رســیـد مخلوط عدس و کشمـش را اضـــافه و مخـلوط کنیـــد.

۴٫ خرمـاهای بدون هستــه را روی برنج قرار دهید. نصف لیوان آب جوش و چند قاشق روغن را مخــلوط کنـیـد و روی برنـــج بریزید. در قابلمه را ببـــنــدیـــد و با حرارت ملـایـــم بگذارید برنج دم بکشــد. سپـــس در ظرف بکشـــید و سرو کنــیـــد

نکتــه ها : میتوانـیـــد برنــج را آبــکش کنـید و مخـلوط عدس و کشـمش را لابـــلـــای برنج بدهـیــد. همـــچنین میتوانید کمـــی پودر دارچیـــن به مواد پلو اضافـه کنــید.

آموزش پخت ۵ نوع پلو خوشمزه مخصوص مهمانی ها

نظرات کاربران (0)

دیدگاه ها بسته شده اند.