آموزش یخمک زغال اخته و آلبالو در منزل + خواص و فواید مصرف زغال اخته

آموزش یخمک زغال اخته

آموزش یخمک زغال اخته و آلبالو در منزل + خواص و فواید مصرف زغال اخته

آلبالو خشک شده ۱ پیمانه بزرگ
زغال اخته خشک شده ۱ پیمانه بزرگ
آلوچه خشک شده ۱ و ۱/۴ لیوان
نمک و گلپر به مقدار لازم

ترجیحا هسته آلبالو را خارج کنید و همچنی نسهته زغال اخته را ، اما اگر برایتان مهم نبود میتوانید با هسته بذارید .

تمام میوه ها را بشویید و سپس با آب و نمک و گلپر بگذارید تا بپزد (آب تا حدی بریزید که تا سر اخته داخل قابلمه را بپوشاند) وقتی پخت و سرد شد، داخل لیوان یک بار مصرف بریزید و یک عدد چوب بستنی داخل آن بگذارید و داخل فریزر قرار بدهید تا یخ بزند. بعد از سفت شدن آن را بیرون بیاورید و نوش جان کنید.

 

کمی از خواص زغال اخته بیشتر بدانید
زغال اخته به کاهش سطح کلسترول نیز کمک می کند. پلی فنول های موجود در زغال اخته باعث کاهش کلسترول خون می شوند و برای سلامتی قلب مفید هستند. این میوه حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم، اسید فولیک، ویتامین های E, B1, B2, C و فلاوونوئیدها است. زغال اخته حاوی بیش از ۱۰ درصد تانن، قند، پکتین، اسیدهای آلی و رنگدانه است. این میوه خوشمزه کم کالری است و باعث اضافه وزن نمی شود. همچنین این میوه منبع خوبی برای فیبر است.
آنتوسیانین موجود در زغال اخته رنگدانه ای از گروه فلاوونوئیدها می باشد که عامل رنگ قرمز در گوجه فرنگی و دیگر میوه ها است. میوه های خانواده گیلاس (cherry) و زغال اخته (cornelian cherry) حاوی مقادیر بالای آنتوسیانین هستند.

حدود ۱۷ ترکیب آنتی اکسیدان از خانواده گیلاس استخراج شده است که ویتامین هایC و E و ملاتونین نیز جزء آنها هستند (آنتی اکسیدان ها مقاومت بدن در برابر بیماری های غیر واگیر را بالا می برند و به پیشگیری از صدمه به سلول ها و بافت های بدن و در نهایت پیشگیری ازبیماری هایی چون بیماری قلبی، سرطان، دیابت، تصلب شرایین، آب مروارید، آرتروز و آرتریت کمک بسزایی می کنند).

انواع سرطان
مواد مغذی موجود در زغال اخته از رشد سرطان های ریه، کولون (قسمتی از روده بزرگ) و تکثیر سلول های سرطان خون بدون تاثیر بر سلول های سالم جلوگیری می کنند. خصوصیات منحصر به فرد زغال اخته قابلیت بالایی در جلوگیری از انتقال سرطان در بدن دارد.

برای جلوگیری از سرطان باید از زغال اخته به طور کامل بهره مند شد، نه فقط از عصاره آن. همچنین ترکیبات موجود در آن برای جلوگیری از سرطان پروستات، پوست و شش نیز موثر می باشد.

بیماری های قلبی
مصرف زغال اخته به کاهش بیماری های قلبی کمک می کند. علت این امر سطح بالای آنتی اکسیدان طبیعی به نام آنتوسیانین می باشد که در سبزیجات و میوه های با رنگ تیره یافت می شود.

در یک مطالعه بلند مدت روی تعدادی از زنان مشخص شد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی در زنانی که رژیم غذایی مناسب با مقدار زیاد آنتوسیانین را اجرا می کردند به طور عمده ای کاهش یافت.

کاهش سطح کلسترول

زغال اخته به کاهش سطح کلسترول نیز کمک می کند. پلی فنول های موجود در زغال اخته باعث کاهش کلسترول خون می شوند و برای سلامتی قلب مفید هستند. زغال اخته در میان میوه های مصرفی متداول دارای بالاترین سطح پلی فنول می باشد. زغال اخته باعث کاهش کلسترول بد خون یاکلسترولLDL و حفظ کلسترول خوب خون یا کلسترول HDL می گردد و از این طریق باعث کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی می شود.

عفونت مجاری ادراری و سنگ کلیه

مصرف عصاره زغال اخته برای پیشگیری از بروز عفونت در مجاری ادراری مفید است. علت این است که زغال اخته ادرار را اسیدی می کند که حاوی یک عامل ضد باکتری به نام هیپوریک اسید و همچنین ترکیبات دیگری (تعدادی از متخصصان تغذیه بر این باورند که اثرات دفاعی زغال اخته به دلیل وجود اسید تانیک است که فقط در زغال اخته و سنبل کوهی یافت می شود که باعث جلوگیری از چسبندگی باکتری ها به دیواره های مثانه و بروز عفونت می شود.
به عبارت دیگر زغال اخته به خروج باکتری ها از بدن کمک و از رشد و تکثیر باکتری و ایجاد عفونت جلوگیری می کند) است که از چسبیدن باکتری بیماری زای اشرشیاکلی به دیواره مجرای ادرار جلوگیری می کند و موجب دفع آن از طریق ادرار می شود. باکتری اشرشیاکلی عامل ۹۰ درصد عفونت های مجاری ادراری است.

آب زغال اخته برای افراد مبتلا به سنگ های کلیه و ادرار بدبو مؤثر است، زیرا با اسیدی کردن ادرار در رفع آن اثر چشمگیری دارد، بخصوص اگر سنگ کلیه از جنس کلسیمی باشد.
یکی از متداول ترین عفونت ها، التهاب مثانه است که به ویژه در خانم ها شایع است.

به نظر می رسد اسید بنزوئیک موجود در زغال اخته نیز در ایجاد این خواص درمانی و پیشگیری نقش داشته باشد؛ هر چند تحقیقات اخیر نشان می دهند که این اثر احتمالاً به دلیل وجود پلیمری در زغال اخته می باشد که ماهیت آن هنوز شناخته نشده است.