ایشلی کوکه،نان گاتا با مغز گردو و نان های مغزدار

نان مغزدار صبحانه می تواند یک انتخاب بسیار عالی برای خوردن یک صبحانه دلچسب باشد شما می توانید با تهیه نان مغز دار در خانه صبحانه خود را خوشمزه تر نمایید دستور طبخ چند نوع نان مغزدار را برای شما در نظر گرفته ایم در ادامه تصاویر و جزئیات بیشتر ایشلی کوکه،نان گاتا با مغز گردو و نان های مغزدار را در سایت دانستن خواهید دید با ما همراه باشید.

به گزارش سایت دانستن: نان، برکت سفـره است. به همیـــن دلـیل همیــشـه در کنـار آب، سر سفره حاضـــر است. در ذهــن همه مان، نان همـان عطـــر و طعـم و شکل سابــق را دارد؛ همان سنگک، بربری، تافـتون یا لواش همـیـشـگـی. نان هایـی که وقتی عطــر آن در خانه می پیچد، میل به خوردن لقمـه ای نان و پنـــیـر یا نان و ماســـت کلـافه مان می کنــد. نان های سنتـی، مدتـی است که کیـفیت شان کاهـش داشتـــه امـا قیــمـــت شان افـزایـــش یافـتـــه اســـت.

به همیــن دلـــیـــل بعـــضــی افراد ترجــیـــح می دهــند در کنـار خوردن نان سنــتــی، نان های تازه وارد دیـگر را نیز امــتـحان کنـــنـد. در ایـــن بیـــن نان های صنــعـتــی مغزدار، طرفــداران خودشان را دارند امـــا باز هم بعــضی ترجـــیح می دهـند به جای خریدن نان صنـــعــتی، آن را در خانه تهیه کنــنــد. اگر شما هم دوست دارید عطر و طعم خاص نان خانـــگـی مغزدار در خانه بپـیـچــد، آسـتــین ها را بالـا بزنـیــد تا با شیوه پخـت چنـد نان مغزدار داخــلی و خارجی آشـــنا شوید. نخـسـتـــیــن دستور، طرز تهــیـــه خمـیر نان های مغــزدار به طور کلـی اســت و می توانـیـد داخل خمـیر مورد نظـر، هر نوع مغزی را بگـــذارید امـا دســـتورهای بعدی، به طور اخــتــصــاصی مربوط به همان نان است.

ایشلی کوکه (نان سنتــی تبــریز)

برای ۶ نفــر

مواد لازم خمـیر

آرد: شش پیمانه
شکر: ۵۰ گرم
تخـــم مرغ: سه عدد
ماســت: نصــف پیـمــانـــه
شیر ولرم: نصـــف پیمانه
روغن مایــع: نصـف پیــمانه
آب ولرم: یک چهـارم پیمـانه
مایه خمیر: یک قاشق سوپخوری
پودر زنجبیــل: یک قاشـق سوپخوری
نمـک: یک قاشق چایخوری

مواد لازم داخـل خمــیر

آرد: یک پیـمــانـه
پودر زنــجبـیل: یک قاشق سوپخوری
زردچوبه: یک قاشق سوپخوری
زعـفـــران: به میزان لازم

مواد لازم برای رومال نان

زرده تخم مرغ: یک عدد
شکـر: یک قاشـق چایـخوری
ماسـت: یک قاشــق چایخوری
کنجد: به میزان لازم

طرز تهیــه رومال نان

پیــش از آن که دوباره نان ها را تحـت حرارت از بالـــای فر قرار دهید، بایـد مواد رومال را اضــافـــه کنـــیـد تا در اثــر حرارت، نان کاملــا خوشرنگ و طلــایی شود. برای این منظور زرده تخم مرغ، شکر، ماست و کنجــد را مخلوط کرده و خوب بزنـــیـد. با قلم مو این رومال را روی نان ها بمــالیـــد و بعــد برای پنـــج دقیـقـه از شعــله بالای فر به نان ها حرارت بدهیـد تا طلایی و خوشرنــگ شوند.

طرز تهـــیـــه مواد میانـــی ایـشـلی کوکه

آرد را تفـــت دهـــید تا بوی خامـــی آن برطرف شود.
زردچوبه را اضافــه کنــیـــد. تفت بدهید و بعد زنــجـبیـــل را اضافه کنید.
کره را اضافــه کرده و بعـد زعـــفران را هم به مجموعه اضــافـه کنــیـــد.
اگــر دوست دارید طعم نان شیــرین باشد، در همـــیـن مرحلــه می توانـید کمـی پودر قند یا شکـــر اضافه کنید.

نکـته

می توانـــیــد زردچوبه را حذف کرده و فقـط زعـفران اضـــافــه کنـید.
ایـن نان را در وعده صبـحانه با پنــیــر لیــقوان می خورند.

نان مغزدار با گردو

برای ۴ نفر

مواد لازم

آرد: چهـار پیـــمـانـــه
شیــر ولرم: سه چهارم پیــمـــانـه
آب ولرم: یک چهـــارم پیــمـــانه
شکــر: یک قاشـــق چایـــخوری
تخـم مرغ: یک عدد
کره ذوب شده: سه قاشـــق غذاخوری
خمیر مایـــه: دو قاشـــق مرباخوری
نمـــک: یک هشتـم قاشــق چایـخوری
کره ذوب شده برای روی خمـــیر: دو قاشـق غذاخوری
گردوی خرد شده: دو فنجـان
دارچیــن: دو قاشـق چایخوری
زعفـران سایـیـــده و دم کرده: یک قاشــق چایخوری

طرز تهیه

شکــر را در آب ولرم حل کرده و به آن خمیـــر مایه را بیــفــزایـید.
ایــن محـــلول را کنار بگـذاریـــد تا اصـطـلـاحـا خمـیــر مایــه عمل بیــایــد.
کره، شیر، سفـیـده تخـــم مرغ و نمـــک را مخـــلوط کنیـد.
آنـــهـا را هم بزنـــید تا مواد کامـــلـــا مخـلوط شوند.
خمیـر مایه را اضافـه کنــیــد و هم بزنــیـــد.
آرد را هم بیفـــزاییـــد و هم بزنیــد.
اگر مواد به دیواره چسبــیــده بود، آرد را به تدریــج اضــافـــه کنــیـد تا مشـــکـل چسـبــندگی هم از بیـــن برود.
خمـــیـر را ورز دهـــیـد تا یکدسـت و نرم شود.
خمیـــر را داخـل نایلون گذاشـــته و در جای گرم قرار دهــیـــد تا حجم آن دو برابــر شود.
در این فاصلــه، گردوها را مغــز کرده، آنـــها را بشویید و بعــد از ایــن که آب آنــهــا رفت، گردوها را کمــی خرد کنیــد.
آن را با کمی کرده و دارچیــن مخـــلوط کنـــید. می توانید برای ایـن که عطـــر دارچین بیــشتر شده و گردو کمــی از خامـــی در آید، ایـــن مواد را داخـــل ماهیــتـــابه ریــختــه و کمـــی تفت بدهیـــد و سپس آن را کنار بگــذاریـد تا خنــک شود.
بعد از این که حجـــم خمیر به دو برابـــر رسیــد، آن را روی سطحـی که آرد پاشـــیده اید، باز کنـیـــد.
با کمـــک قلم مو، کمی از کره آب شده را روی خمــیـــری که با وردنـــه باز کردیـــد بمالـیـــد.
مواد آماده شده برای پر کردن داخـــل خمیـر را روی آن بریزید.
خمــیر را به شکلـــی که دوست دارید، ببــندید. داخــل سینی فر آرد بپاشید.
نان های آماده شده را داخــل سیـــنـی بچیـــنیــد. نیــم ساعت دیگر هم صبر کنید تا خمــیـر وضعیــت بهـتــری پیدا کنـد.
زرده تخم مرغ را با زعفــران سائیده و دم کرده و کمـی روغن مایع مخلوط کرده و با قلم مو روی نان ها بمالید.
فر را روی حرارت ۲۰۰ درجــه سانتـی گراد گرم کنـــیــد.
سیـــنــی را داخـــل فر بگـــذاریـــد.
بعـــد از ۲۰ دقیقــه نان ها آمــاده انـــد.

نکـتــه

به جای مغـز گردو می توانـید هر نوع مغـــز دیگــری ماننــد سیـــب، به، کشمش و … اضـافـــه کنـــیــد.

نان گاتـا با مغز گردو

برای ۴ نفـر

مواد لازم خمیــر

آرد: ۵۰۰ گرم
تخـــم مرغ: سه عدد
شیر: نصف پیمـانـــه
کره: ۳۵۰ گرم
بکـینگ پودر: یک چهــارم قاشق چایخوری
مایه خمیر: نصــف قاشـــق چایـخوری
نمـک: به مقدار کم

مواد لازم مغز گاتا

آرد: یک پیمانه
شکــر: نصـــف پیمـــانــه
کره: ۱۰۰ گرم
گردو: به میزان دلـخواه
دارچـین: به مقدار دلخواه
هل: به مقــدار دلـــخواه

 

طرز تهــیــه خمـیر گاتا

شیـر و تخم مرغ را داخــل کاســـه با هم مخــلوط کنـــیــد.
مایه خمـــیـر و کره را اضافـــه کرده و مواد را با هم خوب هم بزنید.
آرد، بکینـگ پودر و نمـــک را با هم مخلوط کرده و با کمک الـــک، به تدریــج مخلوط مواد خشک را به مواد تر در کاسـه اول اضــافه کنــیـد.
مواد را هم زده و بعـد ورز دهــیــد تا به دست و کاســـه نچســبــد.
به مدت نیـــم ساعت خمیـــر آمـاده شده را داخل ظرف مناسب بگــذاریـد تا پف کند.
خمـــیـر آماده شده را به چهـــار قســمـــت مسـاوی تقـســیــم کنـــیـد.
خمــیـــرهـــا را کنار گذاشـتـــه و سراغ آماده کردن مغـز گاتــا بروید.

طرز تهـیه مواد داخــل گاتـــا

یک پیمانه آرد را داخل ماهیتــابـه ریـــخته و کمــی تفت بدهیــد تا خامــی آن برود.
سپــس آن را از ماهیـــتــابــه داخل کاســه بریـزید و کنــار بگـــذاریــد.
گردوها را خرد کنـــید و سپس آن را با شکـــر و کره نرم شده مخلوط کنیـد.
دارچیـن و هل را اضـــافـــه کنـیــد.
همه مواد را با هم، هم بزنـیـد.

ترکــیب نهایـــی خمــیـــر گاتا و مواد

خمیـــر را داخل دسـت بگذارید و سپـــس داخــل خمـــیر حفـره ایــجاد کنــیـــد.
از موادی که آمــاده کرده اید، داخل حفـــره خمـیر بگذاریـد. خمـیر را گرد کنـیــد.
طرح منـــاسـب را با کمـــک چنــگال یا هر وسیـلـه دلـــخواه دیـــگــر، روی نان ایــجاد کنید.
کف سیـــنی فر کاغـذ الگو گذاشـــتــه و گلوله های پر شده از مواد را داخـــل سینـــی فر بگـــذارید.
فر را روی حرارت ۱۷۰ درجـــه سانتــی گراد گرم کنــید. سیـنی را داخل فر بگـــذاریـد.
زرده و سفـیـده تخـــم مرغ را از هم جدا کرده و به زرده کمـی زعـفــران اضافه کنیــد.
آنــها را هم بزنـیـد. با کمــک برس، رومال را روی خمــیرهـا مالـیـــده و به مدت ۳۵ دقیقــه، گاتاها را داخــل فر بگذارید.
بعـــد از گذشــتن ایـــن مدت، به مدت پنج دقیـــقه از شعــله بالای فر روی نان ها حرارت بدهــیـد تا طلـــایـــی شود.

نکـــتــه

می توانـــیـــد گاتــاهـــا را بدون مغـــز و به شکـل کالـســـیک بپـزیـد.
می توانـیـد گردو را چرخ کرده یا با گوشت کوب له کنیـد و بعـد با مواد مخـلوط کرده و داخـــل نان به عنوان پر کننده بگذارید.

نان گیسو با مغز گردو

برای ۲ نفر

مواد لازم برای خمیر نان

آرد: ۴۰۰ گرم
تخــم مرغ: یک عدد
شیـر ولرم: نصف پیـمـــانــه
شکــر: نصـف پیمـانه
آب ولرم: نصف پیـــمانه
پودر مایه خمـــیــر: یک و نیم قاشق سوپخوری
نمـــک: یک چهارم قاشـــق چایــخوری
روغن: نصـــف پیمــانـه

مواد لازم برای تهـیه داخل نان

زرده تخـم مرغ: یک عدد
شیـر: یک قاشق سوپخوری
شکر: نصف قاشــق سوپخوری
زعفـــران: به مقـــدار دلخواه
گردو: به مقـــدار دلـــخواه

طرز تهیــه خمـیـر نان گیـسو

همــه مواد بایـــد به دمـــای اتاق رسـیده باشــد. بنـابرایـــن همـــه مواد را به مدت ۱۵ دقیـــقه بیرون از یخـچــال قرار دهیـد.
شکر و آب را حرارت دهیـد تا ولرم شوند.
شکر را در آب ولرم حل کرده و بعد به آن پودر مایه خمـیـــر را اضـافه کنید. هم بزنــیـد تا مواد مخــلوط شوند.
آن را کنـــار بگـــذارید تا خمـــیـــر مایـــه پف کنـــد. باید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بعـــد، خمـــیـــر مایـــه پف کند.
در کاسه ای دیگر، شکــر، شیـر ولرم، تخم مرغ و نمـک را با هم مخـــلوط کنـــیـد.
به مدت یک دقیقـه هم بزنیــد تا شکـــر در شیر ولرم حل شود و مواد مخـلوط شوند.
نصفــی از روغن را به آن اضافه کرده و هم بزنیـد.
مایـه خمــیــر را به مواد اضـــافـه کنید.
آرد را با الک به تدریــج به مواد داخل کاسه اضافه کنــیـد.
آرد را به قدری اضـافـــه کنید که خمیر سفـــت نشود.
بعــد از ایـــن که خمــیـــر درست شد، روی سطحـی آرد بریـــزیــد و خمـــیــر را روی آن قرار دهـــیــد.
خمـیــر را خوب ورز دهید. ۱۰ تا ۱۵ دقــیقه خمــیــر را ورز دهـــیـد. مقـداری از روغن باقی مانـده را اضـافــه کنـید. بعد از تمـــام شدن مرحــله ورز دادن خمیــر، داخـل یک کاسه بزرگ آرد بریزیـد.
خمیر را داخل آن بگذاریــد تا بعـد از یک ساعـت و نیـــم کامـــلا پف کرده و حجم زیـاد کنـــد.
بعــد از گذرانـدن زمـان منـــاسـب و پف کردن خمــیـــر، آن را روی سطحـی که آرد پاشیـــده ایـد، بگـذاریــد و آن را به چهار قسمت مسـاوی تقسیم کنـیــد.

طرز تهـــیـــه داخل نان

شیر را کمـی گرم کنــید و شکـر را به آن اضافـــه کنــید.
هم بزنـــیـــد تا شیر و شکر کامـــلـــا در هم حل شوند.
زعفران را بسائید و بعــد به مخلوط شیـر و شکر اضافه کنیـد.
گردوها را مغـز کرده و کمـــی خرد کنـــید.
آن را به مخلوط شیـر، شکر و زعـفران اضافـه کنــیــد.

ترکیـب نهایی

بعد از قســـمت کردن خمـیر، سر خمـــیـــرها را از هم جدا نکـــنیــد – داخـل خمـــیرهـــا حفره ایــجـــاد کنید.
از مواد آماده شده داخــل آن بریـــزید.
برای شکل گیسو، قســـمـــت اول و دوم را با هم بافـتـــه و بخش سوم و چهارم را هم به هم ببــافـید. انـتـــهای خمیـــرهــا را هم سفـــت کنید.
نان را داخـل سینـــی فر که آرد پاشیـده ایـــد بگـــذارید. به مدت ۳۵ دقیـقــه حرارت بدهیــد.
آن را از فر در آورده و میـل کنید.

نکــتـه

می توانید روی نان گیـــسو، کنجد، زیره و … بریـــزید.

ایشلی کوکه،نان گاتا با مغز گردو و نان های مغزدار

نظرات کاربران (0)

دیدگاه ها بسته شده اند.