خاصیت روغن زیتون و طرز تهیه چند نوع غذا از روغن زیتون

روغن زیتون یک روغن ارگانیک است که از میوه درخت زیتون به دست میاید و خاصیت تندرست بخش اعظمی داراست . این روغن دارنده اسیدهای چرب غیراشباع موفو ( MUFA ) و آنتی اکسیدان است که سبب ساز ارتفاع قدمت و کاهش بیماری های مربوط به مصرف روغن های اشباع می‌شود . در‌این مقاله قصد داریم دستورهای تنظیم ای با این روغن پرخاصیت در اختیار شما دوستان در اختیار بگذاریم تا با گنجاندن آن در رژیم غذایی خویش از خاصیت آن فایده مند شوید در ادامه جزئیات بیشتر خاصیت روغن زیتون و طرز تهیه چند نوع غذا از روغن زیتون را در مجله خبری دانستن خواهید دید با ما همراه باشید.

خاصیت روغن زیتون

به گزارش مجله خبری دانستن: روغن زیتون دربردارنده ویتامین های E , A , K و D است و سرشار از آنتی اکسیدان است . به صورت کلی روغن زیتون پروسه پیری بافت های تن را به تعویق می اندازد و از پیری جلوگیری می نماید . روغن زبتون بازدارنده جراحت رساندن رادیکال های آزاد حاصل از چربی ها و روغن ها به سیستم قلبی – عروقی میگردد .

کلسترول خون و به ویژه مدل بد آن یعنی LDL را کاهش میدهد . روغن زیتون دارنده آنتی اکسیدان های کارکشته مانند پلی فنول ها و فلاونوئیدها است که‌این آنتی اکسیدان ها تن را از صدمه رادیکال های آزاد نگهداری می نمایند و در سود سبب ساز کاهش ابتلا به اشکال سرطان , خصوصا سرطان پوست , روده و سرطان سینه در زنان می گردد . از آنجایی که میزان اسید لینولئیک موردنیاز پرورش مغز نوزادان در روغن زیتون دوچندان مضاعف است , مصرف این روغن برای ماد‌رها آبستن دوچندان توصیه میشود .

نکاتی درباره با روغن زیتون

۱ . روغن زیتون برای سرخ کردن های ملایم اعم از سیب زمینی و صیفیجات مورد خیر و خوبی میباشد و جایگزین قابل قبولی برای کره در غذاها است .
۲ . حرارت دادن بسیار روغن زیتون بوی آن را از بین میبرد و سبب ساز کاهش مواد مفید جان دار در آن می‌شود .

خوراک لوبیا سبز با روغن زیتون

کاسه ای از سلامتی

میزان سرو: ۶ الی ۸ نفر

مواد لازم:

لوبیا چیتی: ۵۰۰ گرم
لوبیا سبز: ۵۰۰ گرم
آب: به مقدارلازم
پیاز (درشت): یک عدد
گوجه فرنگی (درشت و رسیده): ۲ عدد
روغن زیتون: ۳ الی ۴ ق س
شکر: یک ق س
نمک: به مقدار لازم

روش تهیه:

۱ . لوبیا سبزها را شسته و به بعد ها کوچک برش دهید .
۲ . لوبیا چیتی را در آب روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شوند .
۳ . گوجه خارجی ها را پوست کنده و نگینی خرد فرمایید .
۴ . نیمی از روغن زیتون را روی حرارت گرم نمائید و پیاز خرد شده را در آن تفت دهید تا قابل انعطاف و طلایی رنگ شود .
۵ . لوبیا سبز خرد شده را طولانی تر کرده و تفت دهید .
۶ . گوجه خارجی , نمک , شکر و ادغام پیاز و لوبیا سبز تفت داده شده را به همراه یه خرده آب به لوبیا چیتی نیم پز شده بیش تر فرمائید .
۷ . در ظرف را بگذارید و اذن دهید مواد روی حرارت ملایم بپزند تا لوبیا چیتی قابل انعطاف شود .
۸ . سایر روغن زیتون را بیش تر کرده و حدود ۵ دقیقه دیگر به پخت مواد ادامه دهید . آن‌گاه سرو فرمائید .

خوراک کدو با روغن زیتون

لذیذ و پرخاصیت، بدون کالری اضافه

میزان سرو: ۴ نفر

مواد لازم:

پیاز (نگینی خرد شده): یک عدد
روغن زیتون: ۴ ق س
رب گوجه فرنگی: یک ق چ
کدو سبز (نگینی خرد شده): ۵۰۰ گرم
فلفل قرمز (نگینی خرد شده): یک عدد
هویج (نگینی خرد شده): ۲ عدد
نمک: به مقدار لازم
شکر: یک ق چ
آب داغ: یک پیمانه

طرز تهیه:

۱ . روغن زیتون را در ظرف قابل قبولی روی حرارت گرم فرمایید .
۲ . پیاز نگینی خرد شده را در آن تفت دهید تا قابل انعطاف و طلایی رنگ شود .
۳ . رب گوجه خارجی را بیشتر کرده و حدود یک الی دو دقیقه تفت دهید .
۴ . کدو سبز , فلفل قرمز‌رنگ و هویج نگینی خرد شده را بیش تر کرده و تفت دهید .
۵ . شکر و آب داغ را بیش تر فرمائید .
۶ . بعداز این‌که آب به جوش آمده , حرارت را کم نمایید تا مواد به آرامی بپزند , آن گاه سرو فرمائید .

پای پاستای ریگاتونی

ستایش پاکدل: برای تجربه ای جدید آماده شوید…

میزان سرو: ۴ نفر

مواد لازم:

پاستای ریگاتونی (لوله ای درشت): یک بسته
نمک: یک ق س
آب: به مقدار لازم
روغن زیتون: ۴ ق س
پنیر ماتزرلا: به مقدار لازم

مواد لازم سس:

روغن زیتون: ۴ ق س
کره: یک ق س
پیاز (ریز خرد شده): یک عدد
سیر (خرد شده): ۲ حبه
ساقه کرفس (ریز خرد شده): یک عدد
هویج (رنده شده): یک عدد
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی (رنده شده): ۳ عدد
سس گوجه فرنگی تند: یک ق چ
رب گوجه فرنگی: یک ق چ
آب: یک پیمانه
شیر: یک پیمانه

طرز تهیه :

۱ . ابتدا برای تهیه و تنظیم سس , روغن زیتون و کره را در ظرف قابل قبولی روی حرارت گرم فرمایید .
۲ . پیاز و سیر خردشده را در آن تفت دهید .
۳ . ساقه کرفس و هویج رنده شده را بیشتر کرده و تفت دهید .
۴ . گوشت چرخ کرده را به مواد بیشتر کرده و تفت دهید تا تغییر و تحول رنگ دهد و برشته شود .
۵ . گوجه خارجی رنده شده , رب گوجه خارجی و سس گوجه خارجی تند را بیش تر و ادغام نمائید .
۶ . آب و شیر را بیش تر کرده و اذن دهید مواد روی حرارت ملایم بپزند و سس غلظت یابد .
۷ . اسپاگتی را در کمی آب و نمک به مقطع ۶ دقیقه بپزید و بعد زیر آب سرد بگیرید و کنار بگذارید .
۸ . یک قالب کمربندی ( میزان کوچک ) را با روغن زیتون چرب فرمایید و پاستاها را به طور عمودی و کنار نیز در قالب بچینید , طوری که خلأ در بین آنان وجود نداشته باشد .
۹ . سس را روی پاستاها بریزید .
۱۰ . پنیر ماتزرلا را به بعدها کوچک برش داده و روی مواد پخش فرمائید .
۱۱ . قالب را حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه در فر از قبلی گرم شده با دمای ۱۶۰ مرتبه سانتی گراد ( ۳۲۵ رتبه فارنهایت ) قرار دهید .
۱۲ . آن گاه این پای پاستای خوشمزه را سرو نمائید .

ساندویچ مدیترانه ای

ستایش پاکدل

میزان سرو: ۴ نفر

مواد لازم:

زیتون سیاه (خرد شده): ۴ ق س
نان پیتا: ۲ عدد
پستوی ریحان: ۶ ق س
گوجه فرنگی (درشت): ۲ عدد
پنیر فتا: ۱۰۰ گرم
پنیر چدار (ورقه ای): ۱۰۰ گرم
برگ جعفری (ریز خرد شده): ۸ الی ۱۰ عدد
روغن زیتون: ۲ ق س

شیوه تهیه :

۱ . یک کدام از نان های پیتا را گشوده کرده و برش دهید .
۲ . ۲ قاشق سوپ خوری زیتون سیاه ریز خرد شده را روی یکی‌از آن ها پخش فرمائید .
۳ . یکی گوجه خارجی را برش داده و برش های آن را روی زیتون قرار دهید .
۴ . نیمی از پنیر فتا و پنیر چدار را بیش تر نمایید .
۵ . نیمی از برگ جعفری ریز خرد شده روی مواد بپاشید .
۶ . روی مواد را به سه قاشق سوپ خوری پستوی ریحان بپوشانید .
۷ . برش نان را روی مواد قرار دهید .
۸ . این فعالیت را با سایر مواد تکرار نمائید .
۹ . ساندویچ ها را در توستر گرم فرمایید تا پنیر ذوب شود .
۱۰ . آنگاه آن‌ها‌را برش داده و سرو فرمائید .

پستوی ریحان

ستایش پاکدل

میزان سرو: یک پیمانه

مواد لازم:

سیر: ۳ حبه
دانه کاج: یک سوم پیمانه
برگ ریحان (تازه): ۲ پیمانه
روغن زیتون: یک دوم پیمانه
پنیر پارمزان (رنده شده): یک دوم پیمانه
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه: به مقدار لازم.

روش تهیه :

۱ . حبه های سیر و دانه های کاج را در غذاساز یا این که ترکیب کن قرار داده و با نیز ادغام نمایید .
۲ . برگ ریحان را طولانی تر و ترکیب فرمایید .
۳ . روغن زیتون را بیش تر و ترکیب نمایید .
۴ . پنیر پارمزان رنده شده را بیشتر فرمائید .
۵ . بعد از این‌که مواد به طور کامل در غذاساز یا این که ترکیب کن مخلوط شده و به طور خمیر درآمدند , نمک و فلفل سیاه بیش تر نمائید .

جامبوشلز

جامبوشلز نوعی پاستای صدفی درشت است.

میزان سرو: ۴ نفر

مواد لازم:

پاستای جامبوشلز: یک بسته
برگ اسفناج: ۳۰۰ گرم
پنیر خامه ای: ۵۰ گرم
روغن زیتون: یک ق چ
آب: یک پیمانه
پنیر پارمزان (رنده شده): یک الی ۲ ق س

نحوه تهیه :

۱ . اسفناج را در اندازه یه خرده آب بجوشانید تا قابل انعطاف شود .
۲ . بعد از آن آن را از آب درآورید .
۳ . بعد از این که به طور کامل آب آن دریافت شد , پنیر خامه ای , نمک و روغن زیتون را به آن طولانی تر و ادغام فرمایید .
۴ . درون پاستاها را با ادغام اسفناج مالامال فرمائید و در ظرف قابل قبولی بچینید .
۵ . یک واحد اندازه گیری آب را بیش تر نمائید .
۶ . روی ظرف را با فویل بپوشانید و ظرف را درفر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا پاستاها کاملا نرم شوند.
۷٫ سپس روی آنها پنیر پارمزان رنده شده بپاشید و سرو کنید.

پیراشکی گوشت

ستایش پاکدل: غذایی خوشمزه و ساده برای میهمانی ها

میزان سرو: ۸ نفر

مواد لازم خمیر:

آب: یک پیمانه
خمیر مایه: یک ق س
ماست: یک پیمانه
روغن زیتون: ۲ ق س
نمک: یک ق چ
آرد: به مقدار لازم

مواد لازم میانی:

گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
پیاز (ریز خرد شده): یک عدد
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم

مواد اضافی:

کره (ذوب شده): ۱۰۰ گرم
دانه کنجد: به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱٫ آب و خمیر مایه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید تا خمیر مایه ورآید.
۲٫ ماست، روغن زیتون و نمک را اضافه کنید.
۳٫ آرد را به تدریج به مواد اضافه و مخلوط کنید.
۴٫ مواد را ورز دهید تا خمیر صاف و یکدستی حاصل شود.
۵٫ روی خمیر را با پارچه ای تمیز و مرطوب بپوشانید و حدود ۵۰ دقیقه در محلی گرم قرار دهید تا ورآید.

طرز تهیه مواد میانی:

۱٫ گوش چرخ کرده، پیاز، نمک و فلفل سیاه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید.
۲٫ خمیر ورآمده را روی سطح کار آرد پاشیده پهن کنید و با قالب آن را برش دهید.
۳٫ روی نیمی از برش های خمیر مخلوط گوشت پخش کنید و بقیه برش های خمیر را روی آنها قرار دهید و فشار دهید و لبه ها را محکم کنید.
۴٫ آنها را در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی بچینید.
۵٫ کره ذوب شده را روی آنها بریزید و دانه کنجد بپاشید و حدود ۲۰ دقیقه کنار بگذارید.
۶٫ سپس سینی را به مدت ۳۵ الی ۴۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا پیراشکی ها طلایی برشته شوند.
۷٫ سپس سرو کنید.

کباب شیشلیک (شاندیز)

مواد لازم:

گوشت راسته گوسفندی با استخوان: ۵۰۰ گرم
پیاز (متوسط): یک عدد
لیموترش: یک عدد
فلفل سیاه (پودر شده): نصف ق م
فلفل سبز کبابی: به مقدار لازم
روغن زیتون بی بو: یک ق س
کره گیاهی: یک عدد (۱۵ گرمی)
زعفران (آب کرده): ۲ ق س
ماست کم چرب: ۵۰ گرم
نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱٫ ابتدا گوشت راسته گوسفندی با استخوان را به شکلی قطعه قطعه کنید که هر قطعه شامل ۲ دنده باشد.
۲٫ سپس پیاز و فلفل دلمه را به صورت خلالی خرد کرده و با روغن زیتون، ماست کم چرب، نمک، فلفل سیاه و قطعه های گوشت به خوبی مخلوط نمایید و به مدت ۸ الی ۱۲ ساعت در یخچال استراحت دهید.
۳٫ بعد از این مدت زمان می بایست پشت استخوان های دنده که گوشت راسته به آن چسبیده را با بیفتک کوب به خوبی بکوبید تا گوشت راسته نازک شده و حالت بگیرد. این کار برای مغزپخت شدن کباب می باشد.
۴٫ در مرحله بعد تکه های گوشت را سیخ بزنید. وزن استاندارد برای هر کباب ۵۰۰ گرم می باشد.
۵٫ قبل از مرحله پخت باید سر استخوان های دنده را فویل بپیچید تا استخوان ها نسوزد.
۶٫ بعد از اینکه کباب کاملا مغز پخت و آبدار شد با فرچه آشپزی سس مخصوص کباب شیشلیک (که از ترکیب کره، زعفران در آب حل شده و لیمو ترش تهیه می شود) را روی کباب بمالید طوری که تمام قسمت های کباب به این سس آغشته شود و بلافاصله سرو نمایید.

نکته:

۱٫ در نبود منقل کباب پز، می توان از مایکروویو یا فر اجاق گاز نیز استفاده کرد.
۲٫ دقت کنید که هنگام استفاده از فر نیاز به سیخ نیست. می بایست از ظرف مخصوص فر استفاده کرد.
۳٫ زمان پخت داخل فر ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می باشد.
۴٫ برای این غذا باید از سیخ مخصوص کباب شیشلیک که حالت کله قندی دارد استفاده کرد.
۵٫ شیشلیک یک واژه ترکی به معنای کباب سیخی است و در منوی اکثر رستوران های خارجی می باشد.

خاصیت روغن زیتون و طرز تهیه چند نوع غذا از روغن زیتون

نظرات کاربران (0)

دیدگاه ها بسته شده اند.