شربت خیار چطور درست کنیم ؟ خیار بخورید تا لاغر و زیبا شوید !

شربت خیار چطور درست کنیم ؟ خیار بخورید تا لاغر و زیبا شوید !

شربت خیار چطور درست کنیم ؟ خیار بخورید تا لاغر و زیبا شوید !

تشنگی در این روزهای گرم تابستان ، بیش از هر زمان دیگری زمینه ضعف و خستگی را فراهم می‌کند. روزه‌داری و در پی آن توجه نکردن به اصول تغذیه در بروز این حس ناخوشایند تاثیر می‌گذارد…

● مـواد لازم (برای ۴ نفر نفری یک لیوان )

خیار/۲عدد/۲۵کیلوکالری

سکنجبین/۴قاشق غذاخوری/۱۶۰کیلوکالری

برگ تازه نعناع/۱۲برگ/۵کیلوکالری

زعفران/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری

یخ/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری

 

با گرم شدن هوا، بازار مصرف انواع شربت و آبمیوه رونق دوباره‌ای می‌گیرد. پس از بازگشت به خانه، اولین خوراکی که می‌تواند خستگی کار روزانه را از تن به در بیاورد، نوشیدن یک لیوان آب خنک، شربت یا آبمیوه است اما در بین این نوشیدنی‌ها برخی قدیمی‌تر و در اصطلاح سنتی هستند؛ مثل شربت خیار و زعفران که از قدیم رسم بود آن را در لیوان‌های بزرگ و بلوری که به آنها لیوان‌های حمامی می‌گفتند، سرو کنند. طرز تهیه این شربت به رعایت نکته‌های ظریفی نیاز دارد که به ترتیب عبارتند از:

۱. اگر طعم سکنجبین را نمی‌پسندید، می‌توانید به جای آن از نبات زعفرانی، شیره توت یا عسل برای شیرین کردن این شربت استفاده کنید.

۲. خیاری که برای تهیه این شربت استفاده می‌کنید، باید بوته‌ای باشد، نه گلخانه‌ای. در ضمن، بهتر است خیار را با پوست رنده کنید و به شربت بیفزایید.

۳. برخی به اشتباه به این شربت گلاب اضافه می‌کنند. در صورتی که به اندازه کافی دارای طعم هست و نیازی به اضافه کردن گلاب برای طعم دادن به آن نیست.

۴. اگر می‌خواهید شربت را چند ساعت بعد از تهیه سرو کنید، بهتر است تمام اجزای آن را با هم مخلوط کنید اما یخ نریزید. این کار باعث می‌شود نوشیدنی‌تان بوی یخچال به خود نگیرد و طعم تازگی خود را حفظ کند.

۵. هنگام سرو این شربت آن را در لیوان‌های بلند بلوری بریزید و از ریختن آن در لیوان‌های کوتاه و رنگی یا لیوان‌هایی که دیواره‌های کدری دارند، خودداری کنید.

۶. اگر افزودن نعناع تازه باعث ترش کردن شما می‌شود، می‌توانید آن را حذف کنید. البته هیچ جایگزینی به جای این برگ وجود ندارد که به شما پیشنهاد کنیم.

۷. می‌توانید آب را با گل سرخ پودر شده یا برگ نعناع مخلوط و در قالب‌های بلند و باریک یخ بریزید و هنگام سرو این شربت، از این یخ‌های بلند و کشیده برای تزیین استفاده کنید.

 

با خواص جناب خیار بیشتر آشنا شوید !
خیار گیاهی یک ساله و سبز رنگ که دارای ساقه خزنده و پوشیده از خارهای نازک و خشن است و بیشتر وزن آن را آب تشکیل می دهد. دوره رشد و نمو خیار در حدود ۵۰ تا ۷۵ روز است و در مناطقی جنوبی کشور مانند جیرفت ۳ بار در سال این محصول را کشت می کنند.

البته در مناطق سردسیر کشور همانند آذربایجان غربی این محصول را در فصل تابستان که هوا گرم است به صورت یکبار کشت می کنند.

خیار دارای خواص مفید زیادی برای بدن است از مهمترین خواص خیار که ناشی از آبدار بودن آن است می توان به کاهش وزن, آبرسانی به بدن و رفع تشنگی, ادرار آور بودن و دفع سموم بدن اشاره کرد همچنین خیار دارای مواد مغذی پتاسیم, کلروفیل, ویتامین های A , B , C و K و ۱۰ نوع املاح مدنی می باشد. توجه کنید برای بهره مندی از حداکثر خواص خیار پیشنهاد می کنیم آن را با پوست بخورید زیرا بخش بزرگی از مواد معدنی, فیبر و ویتامین های خیار در پوست آن قرار دارد.

ما علاوه بر اینکه خیار را به عنوان یک میوه استفاده می کنیم در تهیه خیار شور و بسیاری از سالاد ها مانند سالاد فصل و … استفاده می کنیم.

۹۵ درصد از حجم خیار را آب تشکیل می دهد و همچنین خیار به دلیل مواد معدنی و کالری کم که جزو کم کالری ترین خوراکی ها محسوب می باشد برای رژیم های لاغری مناسب است همچنین خیار دارای فیبر زیادی است و از خواص فیبر می توان به افرایش احساس سیری, تسهیل جذب ریز مغذی ها, بهبود روند هضم و برای دفع مواد زائد جمع شده در روده ها بسیار لازم می باشد. بنابراین سعی کنید در رژیم غذایی روزانه خود حتما از خیار استفاده کنید.

فیبر و آب موجود در خیار باعث می شود بدن تان از شر سموم موجود در سیستم گوارشی خلاص شود و هضم غذا با راحتی بیشتری صورت بگیرید. پوست خیار هم حاوی فیبر نامحصول است که باعث افزایش حجم مدفوع شده و با افزایش سرعت حرکت مواد غذایی در دستگاه گوراش به دفع بهتر و سریع تر مواد زائد از بدن کمک می کند.

یکی دیگر از خواص فیبر موجود در خیار می توان به کنترل قند خون اشاره کرد. مواد غذایی که دارای کربوهیدرات هستند بیشترین تأثیر ممکن را بر سطح قند خون افراد داشته و میزان مصرف این غذاها در افرادی که مبتلا به بیماری دیابتی هستند از اهمیت بالایی برخوردار است چونکه بدن این افراد توانایی تولید هورمون انسولین و کاهش سطح قند خون را ندارند و از طرفی خیار هم حاوی فیبر بوده و میزان کربوهیدرات در آن بسیار ناچیز می باشد پس خیار بهترین پیشنهاد در برنامه غذایی یک فرد مبتلا به دیابت می باشد.

خیار سرشاز از ویتامین K می باشد و این ویتامین در رفع سیاهی دور چشم بسیار مؤثر است همچنین خیار به دلیل داشتن آسکوریبک (ویتامین C) برای رفع پف های زیر چشم بسیار مؤثر است. برای این کار شما می توانید خیار را به صورت حلقوی برش دهید و به مدت ۲۰ دقیقه بر روی مناطق تیره و پف شده قرار بدهید.