قدرت اجنه و ارواح و پناه بردن به آنها از نظر اسلام و مراجع شیعه
قدرت اجنه و ارواح و پناه بردن به آنها از نظر اسلام و مراجع شیعه
قدرت اجنه و ارواح
آیــا انـســان میـتوانـد با جن رابــطــه داشـته باشــد؟
قرآن مجیـد وجود جن را تصــدیـــق کرده اســـت و ویژگیهـــای زیــر را برای او برمی شمـارد:
1. جن موجودی اســت که از آتش آفــریـــده شده، بر خلاف انســـان که از خاک آفـــریده شده است.
2. دارای علـــم ، ادراک، تشـخیـــص حق از باطل و قدرت منـطق و استــدلـال اســت.
3. دارای تکلیــف و مسئولیـت اسـت.
4. گروهی از آن ها مؤمــن و صالح و گروهی کافـرنـــد.
5. دارای حشر و نشـــر و معادند.
6. قدرت نفوذ در آسمانــــها و خبرگــیری و اســتراق سمـع داشتــند و بعـــداً منـــع شدند.
7. با بعــضی از انسـانـها ارتبــاط برقـرار می کردنـد و با آگاهی محـــدودی که نسبــت به بعـضی از اســرار نهـانی داشتند، به اغوای انسانــهــا می پرداخـتــند.
8. میـان آنــهـــا افـرادی یافـت می شوند که از قدرت زیادی برخوردارند، همان گونه که میـــان انـسان هــا چنــین است.
9. قدرت بر انجام بعضـــی از کارهـای مورد نیاز انـســـان را دارند.
10. خلقت آنهـا روی زمیـن قبـل از خلقت انـســـان ها بوده اســت.
11. در داستان حضـــرت سلــیــمـــان علیـــه الســـلام وقتــى عفریـــتــى از جن مدعـى مى شود که می توانـد تخـــت بلـقیـــس را به نزد سلیمان آورد پیش از آن که از مجلسش برخیـزد، حضرت سلیـمـان آن جن را تکــذیب نمـىـ کنـد؛ اگر چه در قرآن نیــامده است که آن جن تخت را آورد.
از مجموع ایــن آیات اسـتــفاده می شود که جن یک موجود خیـــالـــی نیــست و یک موجود واقـعی مادی اســت که ارتباط با او امکـان پذیر است و عده ای هم با او ارتــبــاط برقـرار کرده انـد. اگـرچــه از روزگاران قدیــم بین انسـان و جن، شیوه هـای مخـــتلـفـی از روابـــط تصور می شده است، امـــا ما تنها شیوه هـایـــی را که در روایات معـتـــبــر آمده اســت می توانیـــم بپذیـریم.
در ایــن جا به بعـــضـی از گونه هـــای ایــن روابـــط که در قرآن و روایـــات و سخنان دانشـــمـندان ذکر شده، اشــاره می کنـــیـم:
ألف: پنــاه بردن به جن؛ در قرآن مجــید آمده: “و همـــانا مردانی از انــس به مردانـــی از جن پنـاه می بردنـد، پس به سختی هــای ایشان می افــزودنـــد”.
رسم عرب چنـــیـــن بود که هرگـــاه به بیــابان هولنـاکی می رســـیدنـد، به جن آن وادی پناه می بردنــد. اســـلــام ایـــن کار را نهـــی کرده و پنـاه بردن به آفـــریـــنــنــده ی جن و انـــس را امر فرموده اســـت.
ب: تسخــیـــر جن؛ تســـخیــر جنـــیـــان و به خدمــت گرفتـن آن ها، گرچه ممــکـن است اما میـــان فقـــهــا در باره ی این که آیا چنــین کاری جایـــز است یا نه؟، بحــث اسـت. قدر مسلم آن اســـت که ایــن کار نبـایــد از راهـــی که شرعــا حرام است صورت گیـــرد یا باعث آزار و اذیت آن ها شود و نیز نبـایــد به کارگرفـتـن آنهـا برای کارهای نامـشـروع و حرام باشــد زیـــرا انجام کار نامـــشــروع، حرام اسـت چه با واسطه باشـد یا بی واسطـــه.
از آیت الله الـعــظمی خامنـه ای؛ در باره ی حکـم مراجعـــه به افرادی که از طریـق تسـخیر ارواح و جن اقـــدام به معالجـــه مى کنند، با توجه به ایـن که یقــین وجود دارد که آن ها فقــط کار خیــر انجــام مىـ دهند، سؤال شد، ایـــشـــان جواب فرمودنـد: ایـــن کار فى نفســـه اشـکال ندارد، مشروط بر این که از راه هایــى که شرعـــاً حلـال هســتند، اقــدام شود.
نظرات کاربران (0)
دیدگاه ها بسته شده اند.