مافین اسفناج،کوکوی اسفناج و چند نوع غذا با اسفناج

اسفناج یکی از بهترین و مفید ترین سبزیجات در فصل بهار می باشد بیشتر افراد غذاهایی که با اسفناج تهیه می نمایند ما در این بخش چند نوع غذا که با استفاده از اسفناج تهیه می شوند و برای بدن بسیار مفید می باشند را آموزش خواهینم داد در ادامه تصاویر و جزئیات بیشتر مافین اسفناج،کوکوی اسفناج و چند نوع غذا با اسفناج را در سایت دانستن خواهید دید با ما همراه باشید.

به گزارش سایت دانستن: زمســتان فصـــل اسفنـــاج هســت و نیست! برگ های خاصـــی را به اســـم اســـفــنـاج استفاده می کنــیم از نظـر ساخــتـار و طعم شبـیه به اسـفنـاج اسـت؛ ولی خود اسفــناج نیــست. امـا بهــار که می آیـــد، اسفـــناج های تازه، خوش طعـم و ظریف سر و کله شان پیدا می شود. بسـته های تازه اسـفنـاج جان می دهـنــد برای پختن انواع غذاهــا، سالادهــا، دسـرها و حتــی نوشیدنی هایـــی که سرشار از سلامتـی هسـتــنــد.

بنـابــرایـــن کافی اســـت به بازار سر بزنــیـــد و چنـــد بســـتـه اســفـناج تازه بخــریـد. با این کار هم تنوع غذایی تان را بالا برده اید و هم ایـن که سبزی تازه مصرف کرده ایـــد. آســـتیــن ها را بالـا بزنـیـــد و با اسـفناج، آشپـــزی خاص و ناب انــجـــام دهـید. خوردن اسفــنـاج به ویژه بعــد از تعطیلات نوروز که کمی اضـافه وزن هم پیـــدا کرده ایم، مناســـب اســت، به ایـــن دلـیل که فیــبـــر بالایــی داشتـــه و باعــث کنـتـرل میـزان مصرف مواد غذایی می شود.

مافــیـــن اســفـــناج

برای ۶ نفر

مواد لازم

اسفناج: سه چهـارم اســفــنــاج
تخم مرغ: دو عدد
وانــیــل: یک قاشق چایخوری
روغن: یک چهــارم فنــجان
آب سیب: نصف فنــجـان
آرد سفـــید: دو فنــجـــان
شکر: سه چهــارم فنـجــان
بکـــینـگ پودر: نصــف قاشق چایـخوری
نمک: نصـف قاش چایخوری

طرز تهیـــه

اسفـنـــاج را پاک کرده، خیس کنـــیــد و بشوییــد.
بعد از ایـــن که آب آن رفت، اســفـناج را بخـارپـــز کرده و بعـد از این که کاملا بخـارپـز شد، آن را داخـل آبــکــش بریـزیــد.
اسـفـنــاج را با گوشتکوب له کنــیـد تا آب آن دربیاید. می توانیــد برای ایـن که آب اســـفنـاج کامل دربـــیایـــد، آن را داخل مخــلوط کن هم بریـــزید تا آب اسفنـــاج کامـــلا گرفــته شود.
آب اسـفـــنـــاج را داخل مخـلوط کن بریزیــد و تخم مرغ ها را داخـل آن بشـــکـــنــیــد. دسـتـــگاه را روشن کنـیـــد تا تخـم مرغ با آب اســـفنــاج کامـــلا مخلوط شود.
درجه حرارت فر را روی ۲۰۰ درجه سانـــتـــیگـــراد گرم کنـید.
در یک کاسه بزرگ، همه مواد خشک شامــل آرد سفیـد، شکر، بکــیــنـگ پودر، وانـــیـــل و نمــک را با هم مخـلوط کنـیــد.
بعـد از مخـلوط کردن مواد خشــک، مواد تر شامــل مخلوط تخـم مرغ و آب اســفناج را به مواد خشک اضافـه کنیـد.
هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخــلوط شوند.
سپـــس آب سیـــب را اضافـه کنــیـــد و هم بزنـــیـــد تا خمـــیر کاملـا یکـنواخــتـــی ایجاد شده و گلوله آرد داخـل آن نبـــاشــد.
داخل قالــب ها کمـی آرد ریـخته و سپس خمیــر مافـیـن را داخــل آن بریــزیـد.
ظرف قالــب ها را داخــل فر بگذارید.
سی تا چهـل و پنـــج دقیـقه بعد مافین آمـاده اســت.

نکـته: می توانید روی مافــیــن را به شکـل دلخواه تزئین کنـیـد.

کوکوی اسفناج

برای ۶ نفــر

مواد لازم

سیب زمـــینی پشـــندی: ۵ عدد
اسفـــنـــاج خام: سه فنجان
تخـــم مرغ: شش عدد
نمـــک: به مقـدار لازم
آرد سفـیـــد: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه

سیـب زمیــنـی ها را بشوییــد و بگــذاریـد بپـــزنـد.
اســفـــنــاج ها را پاک کرده، خیـــس کنـید و بشوییــد.
بعـــد از این که آب آن رفـــت، آنــهـــا را کمی خرد کنیــد.
بگذارید بخارپز شوند.
بعــد از ایـن که سیب زمـــینی پخـــت آنهـا را پوست کنـــده و بگذاریـــد خنک شوند.
سیــب زمیـنــی ها را همـــراه با اسـفـنــاج چرخ کنـــیـد، هم بزنــیـــد تا اسفناج و سیب زمــیــنــی کامــلــا مخلوط شوند.
تخم مرغ ها را اضـــافه کنـــید. با دســت ورز بدهید تا تخـــم مرغ ها با چرخ کرده سیــب زمینی و اســفـنـــاج مخـلوط شوند.
کف ظرف پیرکس آرد بریـــزیـــد.
کوکوها را آمـاده کرده و داخــل پیــرکس بچــیــنـیـد.
فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتـــیگــراد گرم کنــید.
در ظرف پیرکـــس را بگذاریـــد و آن را داخل فر بگذاریــد.
نیــم ساعــت بعد، در ظرف را برداشـــتــه و به مدت ده دقـــیـقـه از بالا به کوکوها حرارت بدهـــیــد.

نکتـــه: به این کوکو می توانــید ادویه دلخواه شامل فلـفل سیاه یا قرمـــز، زردچوبه و … اضـــافه کنــیــد.

کوفتــه اســـفـــنــاج

برای ۴ نفـــر

مواد لازم

لپه خام: یک و نیـم فنـــجان
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
پیـاز: چهــار عدد
اســفناج خام: سه فنجــان
تخـم مرغ: دو عدد
گوجه فرنگــی: سه عدد
زردچوبه: یک قاشق چایـخوری
فلـــفـــل سیـــاه: نصف قاشـق چایـخوری
نمـک: به مقــدار دلخواه
روغن مایع مخـصوص سرخ کردن: دو قاشـــق غذاخوری

طرز تهیـــه

لپــه های خام را پاک کرده و بعد از ایــن که آب را داخل قابــلمـــه ای جوشانــدید، آنــها را داخل قابــلمه بریـــزیـــد، کمی هم نمــک اضافه کنیــد.
در ایـن فاصـــله پیـازهـــا را پوست کنــده و خلـال کنیـد.
گوجه فرنگـی ها را شســـته و خرد کنیـــد.
پیــازهـــا را داخـــل ماهــیـــتابه ریخـــتـه و همراه با روغن تفـــت بدهیـــد تا طلـایـی شود.
سپــس به آن کمی زردچوبه اضـــافــه کنیــد.
گوجه ها را داخــل قابلمـــه بزرگی خرد کنید. آنـهـــا را تفت بدهید تا آب گوجه درآیـــد.
سپس به آنها پیـاز و کمـــی فلــفل را اضافــه کرده، و تفـــت دهــیــد. زیــر شعـــلـــه را خاموش کنــید.
اسفناج ها را پاک کرده و بشویید و کمی خرد کنـید. سپـس بگــذاریــد بخارپـز شوند.
بعــد از پختن لپه ها، آنـها را همراه با اســـفناج چرخ کنیـــد و بعد به آن گوشت چرخ کرده را اضافـه کنیــد.
هم بزنیـــد تا مواد اصــطلاحا کامــلـا به هم بیفتند.
تخــم مرغ ها را اضـــافه کنـیـد و دوباره ورز بدهـیـــد تا مواد کامــلـــا مخـــلوط شوند.
کمــی آب به مخـلوط گوجه و پیـــاز اضـــافه کنـــید. زیــر شعـــلــه را روشن کنــیــد تا بجوشد.
مخلوط را به شکل کوفته در آورده و داخــل قابـلمه بیـنــدازید. به ایـن ترتـیـــب کوفتـه قلقلی با طعم اســفناج آماده می شود.

نکـــته: می توانیـد به کوفته کمـــی هم زیـره بزنــید تا مشــکل نفـــخ ناشـی از لپه ها از بین برود.

سالــاد اسفـنــاج با انگور

مواد لازم

اسـفـناج: یک کیـلوگرم
انگور دانـه شده: سه فنـــجـــان
بادام خام رنده شده: یک فنـجـان
روغن زیتون: دو قاشـــق غذاخوری
آب نارنـج یا آب لیـموترش تازه: یک فنجــان

طرز تهـــیه

اسفناج ها را پاک کرده، خیــس کنـید و بعـــد بشوییــد. بگذاریـد آب آنـها کامــلا برود.
انـــگورهـا را دانه کرده و آنــهـــا را بشوییـــد.
بادام های خام را شستـــه و داخـــل آب داغ بریزیـد.
پوست بادام ها را از بادام جدا کرده و بعد از این که آب آن رفـــت، بادام ها را با بخـــش درشــت رنده، رنــده کنـــید.
آب لیـموترش یا نارنــج را بگیریــد. روغن زیـــتون را به آن اضـافه کنـید.
اکنون اســفنــاج ها را داخـل بشـــقـــاب منـاســب بریزید.
انگورها را اضــافـــه کنیـــد.
مخلوط آب لیـمو یا نارنــج با روغن زیتون را روی اسـفــناج ها بریزیـــد.
در نهـایت بادام های رنــده شده را اضافه کنید.
سالاد آمـــاده است.

نکتـه: می توانیــد علاوه بر انــگور، میوه دیگـری را هم به سالـاد اضـــافـــه کنـــیـد.

لازانـــیای اســفـنـاج

برای ۴ نفر

مواد لازم

لازانـــیا: یک بسته
اسـفنـاج: یک کیلوگرم
قارچ: یک بســـته ۲۰۰ گرمـــی
پیاز: دو عدد
فلفــل دلــمه ای از هر رنــگ: یک عدد
پنـیـر پیـــتزای رنـــده شده: یک بستـه ۲۰ گرمی
شیـــر: یک فنــجـــان
آرد سفید: یک قاشـق غذاخوری
پودر آویشن: دو قاشق چایـــخوری
روغن مایـع: دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه

اسـفـنـــاج ها را پاک کرده، خیـــس کنــید و بشویید.
بعـــد از این که آب آن رفـــت، اسفـــناج ها را بخـارپز کنیــد. اسفنـــاج ها را بکوبید.
قارچ ها را پاک کرده، خیس کنیـــد و بشوییـــد. سپـس آنهــا را خرد کنـید.
پیازها را پوست کنـده، بشوییــد و سپـــس آنــهـــا را باریـــک خرد کنـــیــد.
قابـــلـــمه ای را آب کرده و بعــد از ایـــن که آب آن جوشیــد، لازانیـاها را داخـــل آن بریزیـــد و روغن را اضـافه کنـــیـــد.
اکـــنون آرد سفیــد را داخل ظرف پیرکس بریـــزیــد.
یک لایه لازانیـا بگـذارید. سپس یک لایـــه اسفناج بگذاریـــد. روی آن یک لایه پیـاز، فلــفــل دلــمـه ای و قارچ بگذاریــد. پودر آویشـــن بریـزید و یک ورقـه دیگــر لازانـــیــا بگذاریــد.
دوباره به همــان روش مواد را روی برگـــه دوم لازانـیـا بگذاریـــد. ایـن کار را انـــجـام دهـــیــد تا مواد تمام شوند.
روی لایـــه آخـر، پنـــیرهــای پیــتـزای رنده شده را بریـــزیـــد.
فر را روی ۱۸۰ درجـه سانــتـیگـــراد گرم کنـــیــد.
شیـــر را اضـــافـه کنـیـــد و سپـــس در ظرف را بگــذارید و آن را داخـل فر بگــذاریــد.
نیـــم ساعت بعـد، لازانـیـا آمده است
امــا بایـد روی آن نیــز طلایـــی شود.
بنــابرایـن در ظرف را برداشتـــه و از حرارت بالـای فر، روی آن حرارت بدهیـــد.
۱۰ دقـیقـه بعــد لازانــیـــا حاضر است.

نکـتـه: به ایـــن غذا می توانـــید ادویه دلــخواه را به میــزان دلخواه اضـــافـــه کنـید.

بورانـی اسـفنــاج و بادمـــجــان

برای ۶ نفــر

مواد لازم

اســفـنــاج: نیم کیلوگرم
بادمجــان: سه عدد
ماســت شیـریـن چکیده: یک بســـته ۵۰۰ گرمــی
سیـــر تازه: سه حبـــه
پیـــاز: یک عدد

طرز تهیه

اســـفـــناج ها را پاک کرده، خیــس کنـــیـــد و بشویید.
بعد از اینــکـه آب آن رفـت، اسـفـناج ها را خرد کنــید. آنــهـــا را بخـارپز کنــیــد.
در فاصـلــه بخارپـــز شدن اسفنــاج ها، بادمـــجان ها را با پوست بشویید.
سپـس آنها را داخل فر گذاشــته و یا روی گاز کبـابی کنــیـــد.
پوست بادمجـــان ها را کنـــده و بادمـجان را بکوبیـــد.
پیـاز و سیـــر را پوست کنده، بشوییــد و رنده کرده و یا خیلــی ریز خرد کنیــد.
خرد یا رنده شده سیـــر و پیاز را به ماســت اضـــافـــه کنـیـد و هم بزنـیـد.
بعد از ایـن که اســفــنـاج ها و بادمجــان ها خنــک شدنـد، آنهـــا را مخـلوط کرده و بعد به ماست اضافه کنیــد.
هم بزنید تا مواد کامل با ماست مخلوط شود.
بورانـــی را داخـل یخـچال بگذارید تا خنــک شود.

نکتـه: بورانی را می توانـیــد همــراه با غذا یا به تنهایی همـراه با نان میـــل کنیـــد .

راکـت اسفنــاج

برای ۶ نفر

مواد لازم

اسفـــنــاج: نیـم کیــلوگرم
تخـــم مرغ: شش عدد
نان تســـت: یک بسـتـــه
فلـفل سیاه: یک قاشـــق چایخوری
فلـفــل قرمز: یک قاشـق چایـخوری
کنــجد: دو قاشـــق غذاخوری
پنیــر پیــتـــزای رنـده شده: یک بســتـــه ۳۰۰ گرمی
روغن مخــصوص سرخ کردن: دو قاشق غذاخوری
نمـــک: به مقدار لازم

طرز تهیـــه

اسفنـــاج را پاک کرده، خیس کنیـد و بشویید. بگــذارید آب آن برود.
سپـس آنـــهـا را بخارپـــز کنید. اســـفـنــاج ها را با گوشتکوب کمی بکوبید.
داخل ماهــیــتـــابـــه روغن بریــزیــد.
تخم مرغ ها را با دقـــت بشـکانــیـــد که سفیـده و زرده از هم جدا نشوند.
روی تخـــم مرغ فلفـــل ها را با کمـــی نمـــک اضــافـــه کنـیــد. حرارت را کم کنید تا تخم مرغ ها به همــان شکل بپــزند.
اکـنون روی هر نان تســـت، کمـی اسـفناج بگذارید. روی آن یک عدد تخـــم مرغ بگــذاریــد و در نهـایـت کنجـدهــا را بکوبید و کمـــی روی تخم مرغ بریزید
و در نهـــایت هم روی آن مقـــداری پنــیر پیتـزای رنــده شده اضافه کنــیـــد.

نکــتـــه: می توانــیــد نان را هم تست کنـیـد تا طعــم غذا بهــتــر شود.

 

مطالب مرتبط

نظرات کاربران (0)

دیدگاه ها بسته شده اند.