نحوه فریز نمودن درست مواد غذایی در خانه

فریز نمودن مواد غذایی باید درست انجام شود تا ویتامین های برخی از مواد غذایی در اثر یخ زدگی از بین نرود اگر در داخل مواد غذایی آب بماند این آب در اثر یخ زدگی باعث میشود حجم مواد غذایی زیاد شده و فضای بیشتر را در یخچال بگیرد در ادامه تصاویر و جزئیات بیشتر نحوه فریز نمودن درست مواد غذایی در خانه را در سایت دانستن خواهید دید با ما همراه باشید.

به گزارش سایت دانستن: اگـــر شمــا هم باغچــه ای داریـد که در آن میوه و سبـــزیجات می کاریـــد پس حتماً یخــچـــال و فریــزر شما همـیشه پر از این چیزهــا است و برای بسـته بنـدی آنـــهـا دنـــبـال چاره ای می گردیـد.

آن دســتـــه از افرادی که از مزارع و باغچـه ها سبـــزیـــجات و میوه جات تازه می خرند نیـــز تمــایل دارنـــد که ایــن خوراکـی های تازه را طوری نگــهداری کننـــد که به هنگـام مصرف همچـنـان تازه باشــنــد. کنــسرو کردن و ترشی کردن یکـی از راه های نگهداری سبزیــجــات و میوه جات و مصرف آنــهـــا در زمستـان است.

راه دیگـر فریــز کردن آنهـــاست. ولی قبـــل از فریـــز کردن بایــد کارهای دیگـــری انـجــام داد. تجـهیزات و لوازم مناســـب را فراهــم کنیـــد و برای کنـــسـرو کردن بایـد ابتــدا میکـرب ها را بکــشیـد که این کار البته ارزش غذایــی آنهـــا را کمی از بیـــن می برد. البته باید بدانیــد که خوراکـی های فریـز شده به انــدازه خوراکــی های کنســروی سالــم نیستــند.

مزیت فریـــز کردن بر کنـــســـرو کردن این اسـت که وقتـی از فریــزر در می آورید مزه طبیــعی تری دارنـــد و مواد غذایی بیشتـــری نســبـت به خوراکـی های کنــسـروی دارنـــد. در پروسه فریـز کردن، مزه خوراکـی کمــی عوض می شود. زیرا آب داخل میوه و سبزی تبـــدیـــل به یخ می گردد.

با یخ زدن آب داخل آنـهـا، حجــم یخ افزایـــش یافـتـــه و بعــضی از سلول های میوه می ترکـــنــد. این یعنی بافــت میوه و سبـزی عوض شده و له می شود. الــبتــه راه هایـــی وجود دارد که می توانــیـــد کیـفیـــت بیشتــری به میوه جات و سبـزیـجات یخ زده بدهـیـــد. قبل از هر چیــز در مورد وسایــلـــی که برای آماده سازی آنهـــا لازم داریـد صحبت می کنیـم.

راز اول: یک مسئله عالـــی در مورد فریـز کردن میوه جات و سبزیجات ایـــن اسـت که شما به وسایل خاصـی نیاز نداریــد. کیـسه های فریزر برای فریــزســـازی خشک مناسب هسـتند و این شامـــل خوراکــی های شیـــره دار یا پوره دار نمـی شود. پلاستــیــک های سفــت تر و محفـــظـــه های شیـــشـــه ای هم برای غذاهــای نیــمـــه مایع، مربـاها و خوراکی های دیگــر منــاسـبـند.

علاوه بر محفظــه ها و قوطی ها، ما کاغذهای فریزر، نوارچــسب های فریـزر و فویل را نیز پیشــنـــهاد می کنــیـم. ایـن لوازم برای بسـتـــه بنـــدی بعـــضی خوراکی ها برای ذخیره بلــندمــدت لازم هســـتنــد. منظورمان از بلنــدمدت یعـــنـی بیشـــتر از ۶ تا ۱۲ ماه. هرچه خوراکـــی ها را به مدت طولانی تری در فریزر نگــه دارید، کیفیـت آنها پاییـن تر می آید.

برای آمــاده کردن خوراکی ها، بایـــد همــه سبـزیجات و میوه ها را خوب بشوییــد، به خصوص اگر قرار نیســـت پوست آنــها را بکـنید. سپس بگـذاریـد خوب خشـک شوند. بعضی سبـــزیـجات و میوه ها را می شود بطور کامل فریــز کرد، ولی بعضـــی از آنـــهـا را بایـد پوست بکنـــیـد، هسته آنها را درآورید و خرد کنـید. الـــبـته این موضوع کامـــلـاً به سلیقه شخـصــی شمـا بســـتــگی دارد.

راز دوم: میوه ها و سبـــزیـجــاتــی که خصوصاً بطور کامل خیـــلی خوب فریز می شوند عبـارتـــنــد از: انواع گیـلـــاس ها و بری ها (توت فرنــگــی، تمــشـک، بلوبری، زغـال اخته، کرانـــبری و …)، موز، فلفل چیلـی، لوبیـــا، مارچوبه، گوجه فرنـگی و ذرت.

راز سوم: محـــصولاتی که بهــتر است بطور خرد شده یا نگــیـــنی شده فریـــز شوند عبارتنـد از: فلفل دلـمه ای، آووکادو، انــبـه، آنـانـاس، هندوانــه، نخود، هویج، بروکلـی، گل کلم، میوه های هســتـه دار مانـنـد هلو، شفـــتالو و آلو، سیــب، کدو مســمــایـــی و کدو حلوایی.

گل های کلم بروکلی و گل کلــم را خرد کنـــیــد. غلـــاف نخود را بکـنید و سر و ته لوبیا سبـز و مارچوبه را بچیــنیــد. هویج، کدو حلوایی، کلم بروکسل را پوست بکـــنیــد و خرد و نگـــیــنــی کنـیــد. برگ های بزرگ اســـفـــناج، چغـنـدر و کلم پیـــچ را بکـــنیـــد. قســمـت های چوبی ریواس را بکـنــید و آن را نگیـنی کنــیـد.

سیــب زمیـنی را نیـــز می توان فریز کرد. ولی بهتـــر اسـت اول آن را رنده کنـید. الــبـته کیفیت سیـب زمینـی فریز شده چنــدان خوب نیست. کدو نوعی سبزی است که مقـدار آّب آن بالــاسـت. می توانـــیـد آن را خرد کنیـــد یا رنده کنـــیـــد.

ذرت و موز برای فریـز کردن انـعطاف زیـــادی دارند. می توانـــید ذرت را بطور کامل فریـــز کنــید یا دانــه های آن را از چوبش بتـراشـید و سپــس فریــز کنیـد. ایـن به خودتـان بســـتگی دارد.

موز را هم می توانیــد بطور کامـــل یا پوست کنده فریز کنــیــد. اگـــر موز را پوست بکنید و خرد کنید نیـــز می توانــید صبـح ها چند تکه بردارید و با صبـــحانه میـــل کنـــیــد.

بعـد از پوست کردن و خرد کردن و نگـیـنـــی کردن میوه ها و سبزیـــجـات نوبت به مراحــل دیگر آمــاده سازی می رســد.

راز چهارم: اغلـب سبـزیــجات را باید قبــل از فریــز کردن جوشانـد. سبـزیـجــات را در آب در حال جوش فرو کنیــد و بگذاریــد حداکثر ۳ تا ۴ دقـــیـقـه بپـــزنـد و سپس آنها را داخــل آب سرد فرو کنـــید تا بیش از ایـــن نپـــزنـــد.

چرا این کار مهــم اســت؟ یادتـــان باشـد که نمــی خواهـــیـم سبزیـجات یا میوه جات ما له شوند. این کار باعـث می شود که رنــگ و مواد غذایی آنـــهـا نیـز حفظ شود و میکــروارگـانـــیسـم های سطحـــی که منــجـر به فاسد شدن می شوند بمــیرنـــد.

ذرت، گوجه فرنـــگی، پیــاز، سیـب زمینی و کدو حلوایی نیــازی به جوشانــدن ندارنـــد. میوه ها را نیــز نبایـــد جوشاند.

سبـزیجات برگدار را نبـایــد بپــزید. البـــتــه یک مسئله هم هســت و آن ایـــنـــکــه کمــی تفت دادن اسفناج به صرفه جویی در فضای لازم برای فریز کردن آن کمک می کنـــد.

حتــی می توانــیــد اسفـناج را تبدیل به قالب های یخ کنــید و هر وقت خواسـتــیـــد آن را به اســموتی های خود اضافه کنــید.

بعـــضـی از خوراکـــی ها را نیز می توان کبــاب کرد و سپس فریز کرد. برای آلو، گوجه فرنـــگـی و فلفـــل ایــن کار را بکنـــیــد.

راز پنـجم: برای کنســـروسازی، غذاها را با اسید سیتریــک، آب لیمو یا اسید اسـکوربیک فرآوری می کنـنـد تا میــکــروارگـانـــیســـم های آن بمیـرد و از تغـییـر رنـــگ غذا جلوگیـری شود. ایـــن موضوع برای فریــز کردن هم درســـت است. فکر کنــیــد که بعـــد از خرد کردن میوه ها، همه آنهـا قهوه ای شوند. اگـر آنــهـــا را وارد آب اسیـــدی کنیــد چنین اتـفاقی نمی افتـد.

محلولی از نیم قاشق چایـخوری اسیـــد اسـکوربــیک (در داروخانـه یافت می شود) در هر ۳ قاشق غذاخوری آب، یا ۱ قاشــق غذاخوری آبــلیمو در هر ۴ فنجــان آب اســـتـفـاده کنـیــد. میوه را در ایـــن محـلول فرو کنـیــد و درآوریـــد و بگـــذاریــد خشک شود. یا ایـــن محلول را به میوه اســپـــری کنیـــد.

برای فریـز کردن، ابـــتدا بایــد آن را بســتـه بنـدی خشک کنید. بسته بندی تک لایـه ساده تریــن حالــت ست که اگر میوه یا سبزی را در یک لایــه (بطور کامل یا خرد شده) فریـز کنـــید، زودتر منـــجمـد می شود.

راز ششــم: سریـــع فریز کردن خیلی خوب اســت زیـرا: (الــف) میوه ها و سبزیجـات اگـر با هم و بطور متـراکـــم فریـز نشده باشــند، به راحـــتی یخـــشـــان باز می شود، (ب) کیـفـیـت آنها به هنـــگام آب شدن یخ، بهــتـر می شود.

تنـهـــا کاری که باید بکنـیـــد این اســت که خوراکـــی موردنـظرتـان را در یک لایــه داخــل ظرفـــی که زیرش کاغــذ روغنــی گذاشته اید فریـــز کنــید، بطوری که به ته ظرف نچـسبد.

هدف از این کار ایـن اســت که خوراکــی خیلی زود منجــمـــد شود. تنظیم دمـای فریــز قبل از ایـــن کار ایده خوبی است. تنـــظـیــم تهویه هوای داخــل فریـزر نیـــز توصیه می شود.

اگر می خواهـــیــد خوراکی موردنـــظر فوراً منجــمـــد شود در فریزر را باز و بستـــه نکـنیــد تا نوسان دمـایی وجود نداشتــه باشد. بعد از منجـمد شدن ظرف را از فریزر دربیاورید و غذای منجـمــد شده را داخل محــفـظـه، قوطی یا کیــسـه بریــزید و دوباره در فریــزر بگذاریــد.

خارج کردن هوای داخـل کیــســه یا محفظه باعـــث می شود که زمـان طولانی تری حفـــظ شود و برفـک نزند.

راز هفـتم: گزینه دوم، فریز کردن با بســتـه بنــدی خیس یا با عصـــاره شکــر اســـت. دســـتور تهـیــه عصاره درست همـــانند عصــاره ای است که به هنــگام کنســروسازی تهیه می کنـیـد. تمــام مراحل درست مانـــنـــد کنـسروسازی اســـت، به اســتثنــای پخــتـــن. در واقع درســـت کردن آن بسیـــار ساده اسـت.

فریز کردن مربــا را فراموش نکــنیــد. در ماه های زمــســـتان خیلی خوب دلـــچـسب اســت که بتوانــید قوطی مربــای منـجــمـدی که در تابســتان از میوه های تازه درســت کرده بودیـد را از فریزر درآورید و مصرف کنـیــد. مربـــاسازی نیز یکـــی از راه های خوب حفــظ میوه جات اسـت.

حتـی می توانید سبزیـجـات پوره شده، غذای بچـــه، سوپ، سس و خوراکــی های دیگــر را فریـــز کنیــد.

راز هشــتـــم: بهـــتـر اســت که تاریخ و محتویات هر بســته را روی آن بنویسیـد. زیــرا ممکـن اســـت بعد از شش ماه یادتـــان نیـــایــد که داخـــل هر بستـــه چیـســـت یا تاریخ فریز سازی آن کی بوده اسـت.

نوارچــســب فریــز برای این کار مناســـب هستند و علــیـــرغم دمای پاییــن و رطوبت به خوبی روی کیـــسه می چســـبند. می توانـیـد دور قوطی ها نیـــز نوارچــســـب بزنیـد تا هوا داخل آنـــهــا نرود و برفک نزنــند.

بســـتـــه بنـدی کیــسه ها و محـفظـه ها داخل فویل و نوارچســب زدن به آنـهــا نیز به ایـــن هدف کمک می کنـــد.

کیـــســه ها زیپ دار نیز برای فریـز کردن بســـیار منـاســبنـــد. قیـمت آنــها منــاســب اســت و اســتــفاده از آنها آســان است.

راز نهــم: کیـسه ها و قوطی ها را بایــد بطور کامل بسـتـه بندی کنیــد. تا آنجــا که می توانیــد هوای داخل آنـــهـا را خارج کنـــیــد. یک روش برای خارج کردن کامـــل هوا از آنهـــا استــفاده از نی و مکیـدن هوای داخل آنـــها و بستـن سریع سوراخ اســت.

در مورد محفــظـــه ها و قوطی ها، خارج کردن هوا بدون کمــک دستگــاه وکیوم کمی دشوار است. برای نگـــهـداری بلنــدمـدت از آنها، بهتــر است از دســتگاه وکیوم استفاده کنـــیـد. خارج کردن هوای اضــافی و مهر و موم کردن بسته های میوه ها و سبــزیـــجات، نتـــیجـــه بهتری مهـیـا می کند.

راز دهـم: وقتــی از محــفــظـه و قوطی استــفـاده می کنـیـد، باید به انـدازه کافی سرخـالـــی بگـــذاریـد تا مایـع داخـــل آنـــهـــا جای کافی برای افزایش حجـم به هنگام انجـــمـــاد داشــتـه باشـــد.

معمولاً در فریزرهــای عادی، میوه ها و سبـــزیجـــات مدتــی طولانی سالم می مانـــنـــد. با گذشــت زمان غذای منــجـمــد همچنــان قابــل خوردن است، ولی کیـفــیت آن کاهــش می یابــد. اگـر قصـد داریــد خوراکـی ها را مدتی طولانــی در فریــزر نگه داریــد، فریز عمـیق در دماهای سردتر گزیـنـه بهـــتری است.

راز یازدهم: میوه ها تا یک سال خوب می ماننــد و سبـــزیـجـات تا ۱۸ ماه در فریزر می مانند.

میوه ها زمانی که یخـشـان هنوز کامـــلاً باز نشده، مزه بهتری دارند زیرا له نشـده انــد. می توانیـد آنهـــا را بپــزیـــد و سس کنیـــد یا به اســموتی بیـــفــزایید. سبزیـــجات را بهتـــر اســـت درسـت بعــد از درآوردن از فریـــزر بپزیــد و منــتظــر باز شدن یخ آنـهـا نمـانـــیـــد.

بعضــی از سبــزیجات بعـــد از فریز کردن اصــلـــاً خراب نمــی شوند ماننـد ذرت و نخود. سبــزیــجــات دیگــر را بهتـــر اسـت بگـذاریـــد باز شوند و در سس، خورش، سوپ و … بپزیـــد.

هیــچ چیز راحت از درآوردن یک بســـتــه بروکلــی، هویج، گل کلــم و … از فریـــزر و انداخـــتـن آنــهـا در سوپ و درست کردن یک غذای آســـان نیسـت.

نظرات کاربران (0)

دیدگاه ها بسته شده اند.